EĞITIM Haber Girişi : 09 Aralık 2018 17:50

Kars TYSD Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım'dan 297 Öğrenciye Burs

Kars TYSD Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım'dan 297 Öğrenciye Burs
TYSD Kars Şube Başkanı Yıldırım, "Kars'ta zor koşullarda okumaya çalışan öğrencilerimize maddi ve manevi desteği sürdürmek gerektiğine dikkat çekerek burs verdiğimiz öğrenci sayısını bu yıl arttırarak 297'ye çıkarttık." dedi.
YAKars Güncel-  Kars TYSD Şube Başkanı ve hayırsever işadamı Yasin Aşkın Yıldırım üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla 297 öğrenciye burs bağladı.
Üniversite ile hayatlarında yepyeni bir döneme başlangıç yapacak olan öğrencilerimiz için bu zamanlar, en çok umutların yeşerdiği, hayallerin kurulduğu ve geleceğin şekillendiği dönem. Gençlerin gelecek için planlar yaptığı bu dönemde, küçük bir miktar olarak gözükse de bursun katkısı oldukça önemli.

Yasin Aşkın Yıldırım, geçen yıl  204  öğrenciye yapmış oldukları burslara 93 öğrenci daha ilave ettiklerini söyledi. Ülkemizin yarınları öğrencilerimiz. Burs yani mali destek bulamadığı için hemen her yıl on binlerce gencimiz öğrenim hayatını yarıda bırakıyor.

Ya da çok zor koşullarda öğrenimini sürdürmeye çalışıyor...

Yasin Aşkın Yıldırım, "2017 ve 2018  yılı içerisinde 204  öğrencimize yapmış olduğumuz burs yardımlarına bu yıl 2018 ve 2019 yılı için  93 öğrencimizi daha ilave ederek eğitim ve öğretime büyük katkı sağladığımızı düşünüyorum, katkılarımız artarak devam edecektir" dedi.

Güçlü devlet için eğitimin şart olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, "Bir insanın başarıyı yakalaya bilmesi için kendini geliştire bilmesi eğitimle mümkündür, olmazsa olmazıdır. Vatandaşları iyi eğitim olmuş toplumlar, her zaman dünya devletleri için de saygın zengin, ilimde önde ve güçlü bir konuma sahiptir" diye konuştu.

Yıldırım, "Milletler eğilmek, bükülmek istemiyorlarsa eğitime ve bilime önem vermeleri gerektiğini mutluluğun ve kalkınmanın en iyi çözüm yolu ilim olduğunu bilmelidirler. Öğrenimin yaşı yoktur her çocuk ana kucağından itibaren eğitim ve öğretim görür. Devletin eğitim ve öğretime verdiği ve vereceği önem geleceğimizin teminatı olacağını unutmayalım"şeklinde konuştu.

Kars'ta zor koşullarda okumaya çalışan öğrencilerimize maddi ve manevi desteği sürdürmek gerektiğine dikkat çeken, TYSD Kars Şube Başkanı Yıldırım, şunları söyledi:

"Elimizden geldiğince desteklerimizin devam edeceğini söyleyen Yasin Aşkın Yıldırım şahsım ve TYSD derneği olarak öğrencilerimizin  her zaman yanında olacağımızı     önceliğimiz eğitim ve  öğretim olduğunu  Her yıl olduğu gibi bu yılda eğitim öğretimini sürdüren      öğrencilerimize  burs ve  kitap , desteği sağladık ve yanların da olmaya devam edeceğiz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.