KARS Haber Girişi : 02 Haziran 2020 16:13

Kars Valiliği Açıkladı Hastanelerde Yeni Dönem Başladı

Kars Valiliği Açıkladı Hastanelerde Yeni Dönem Başladı
Kars Valiliği'nden yapılan 3 maddelik sağlık hizmeti bilgilendirilmesine göre artık hastanede poliklinik hizmeti alacak vatandaşların randevu alması, randevusuz hastaların alınmayacağı belirtildi
Kars Güncel- Yapılan açıklamada; "Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca 01.06.2020 tarihinde hazırlanmış olan COVID-19 Pandemisinde Normalleşme Döneminde “Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi” uyarınca vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden güvenli bir şekilde yararlanabilmeleri maksadıyla uyulması gereken bazı kurallar belirlenmiştir. Özellikle poliklinik hizmeti alacak vatandaşlarımızın aşağıda belirtilen kurallara uyarak sağlık hizmeti almaları önem arz etmektedir.

Bu kurallar;
1-Hastanede verilen hizmetler acil durumlar hariç randevulu olacak olup, randevular birimlerde yığılma oluşmasını engelleyecek şekilde düzenlenecektir. Hastaların hastanede bekleme süreleri en az olacak şekilde düzenlemeler yapılacaktır.  Bu süreçte tüm hastaların kişisel korunma önlemlerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Hastaların hastaneye muhakkak maskeli gelmeleri ve maskelerin ağız ve burunu tam kapamış şekilde takılması ve maskelerin gerekmedikçe çıkarılmaması gerekmektedir.
2-Randevusu olmayan hasta polikliniklere alınmayacaktır. Randevusuz hastalar hastanelerde yığılmaya sebep olmakta ve hastanelerde çalışma düzeninde aksaklıklara yol açmaktadır. Covid-19 hastalığından korunmada en önemli faktör olan sosyal mesafe kurallarının korunması, gereksiz kalabalık oluşmasının önlenmesi, tüm hasta ve çalışanların sağlığının korunması için elzem olduğundan hastalarımızın muhakkak randevu alarak hastaneye gelmeleri gerekmektedir. 
3-Randevular Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak ya da MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr /https://www.mhrs.gov.tr)  üzerinden online olarak alınması gerekmektedir.
Kendimizin ve çevremizin sağlığı için tüm kurallara hassasiyetle uyulması gerekmekte olup; sağlıklı günler dileriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.