ASAYİŞ Haber Girişi : 09 Ağustos 2019 20:28

Kars Valiliği Kurban Bayramı Tedbirlerini Açıkladı

Kars Valiliği Kurban Bayramı Tedbirlerini Açıkladı
Kars Valiliği'nden yapılan bayram tedbirleri açıklamasında; "125 ekip ve 713 polis ve jandarma personelinin görevlendirildiği" belirtildi.
Kars Güncel- Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; "Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle ilimizde vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır. 

•Bayram tatili süresince halkımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde (Harakani Havalimanı, Tren Garı, Otobüs Terminalleri, Hayvan Pazarı, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddeler, umuma açık eğlence, istirahat yerleri, dinlenme tesisleri ile akaryakıt istasyonları) denetime ağırlık verilecek, devriye hizmetleri artırılarak gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır.

•İçişleri Bakanlığımızca ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz, Kırmızı Düdük ve Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın, Kemerin Ses Getirsin” uygulamaları kapsamında trafik ekiplerince kontrol noktalarında gerekli uygulamalar yapılacaktır.

•Bayram tatili süresince İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından asayiş uygulamaları için 41 motorize ekip, 368 personel,  trafik uygulamaları için 38 ekip 92 kolluk personeli görevlendirilmiş olup ilimiz genelinde çevirme ekipli ve seyir halinde olmak üzere, farklı güzergâhlarda etkin şekilde radarla hız denetimi uygulamaları yapılacaktır. Trafik kazalarının yoğun olduğu yol kesimlerinde yapılacak olan sabit trafik uygulamalarında, hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kurallara uyup uymadıklarına dair denetimler sıklaştırılacaktır. 

•Bayram süresince havadan DRONE denetimlerine devam edilecektir. Ağır taşıt, şehirlerarası otobüsler ve ticari araç denetimlerinde, takograf kontrolleri yapılacak ve denetimler esnasında çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin, taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecektir. Tatil süresince 05:00-07:00 arasında şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs şoförleri başta olmak üzere tüm araç sürücülerine yönelik UYANDIRMA/BİLGİLENDİRME DENETİMLERİNE devam edilecektir. 

•Bayram tatili süresince İl Jandarma Komutanlığımıztarafından sorumluluk alanında, günlük 19 ayrı noktada yol kontrol ve araması yapmak üzere 27 ekip, 227 personel ile önleyici kolluk devriyesi planlanmış, planlanan devriyelerde toplam 138 araç, 2 drone, 2 köpek unsuru görevlendirilmiş olup 29 ayrı noktada trafik kontrol ve denetimi yapmak üzere 9 ekip, 26 personel görevlendirilmiştir.

•Bu kapsamda bayram tatili süresince ilimizde asayiş uygulamaları kapsamında 68 ekip, 595 kolluk personeli ile trafik hizmetlerinde 47 ekip, 118 kolluk personeli görevlendirilmiştir.

•Bayram süresince halkımızın sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmesi adına trafik kazaları, kurban kesimi sırasında oluşacak yaralanmalar ile istenmeyen olaylara karşı İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli bütün sağlık önemleri alınacak ayrıca bayram süresince nöbetçi eczaneler belirlenerek ilan edilecektir. 

•Bayram öncesinde İlimizde faaliyet gösteren kasap, şarküteri, lokanta, pastane, fırın gibi gıda maddeleri üreten işyerleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü marifetiyle etkin bir şekilde denetlenecektir.

•Bayram öncesinde kurbanlık hayvan sevki yoğunlaşacağından kaçak hayvan alımı, satımı ve sevkleri konusunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordineli olarak çalışacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

•Bayram süresince hayvan kesim yerlerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce nöbetçi veteriner hekim bulundurularak gerekli denetimler sağlanacaktır.

•İlçe Kaymakamlıkları da belirtilen hususlarla ilgili olarak benzer tedbirleri alacak ve uygulayacaklardır.

•Alınan emniyet tedbirlerinin yanı sıra, vatandaşlarımızın da karşılaştıkları olumsuzlukları vakit geçirmeksizin 155 Polis İmdat Hattına, 156 Jandarma İmdat Hattına veya En Yakın Kolluk Birimine bildirmeleri, olaylara müdahalede büyük katkı sağlayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.