KARS Haber Girişi : 06 Nisan 2020 17:45

Kars Valiliği'nde Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kars Valiliği'nde Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Kars'ta Vali Türker Öksüz başkanlığında İl Pandemi Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kars Güncel- Valilik Gazi Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Türker Öksüz, mevcut tedbirleri gözden geçirmek hem de varsa yeni alınması gereken ek tedbirleri almak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Vali Öksüz, devletimizin aldığı koruyucu tedbirlerin Kars’ta da hassasiyetle uygulandığını vurgulayarak “Tüm dünya olduğu gibi ülkemizde bu ölümcül virüs salgınıyla karşı karşıya kaldı. Bu salgının başından beri devletimizin tüm kurumları bu salgının en az zararla atlatması ve bir an önce ortadan kaldırılması için elinden gelen tüm imkanları seferber etmiştir. Bu yönde çok önemli tedbirler alındı. İlimizde de umuma açık yerlerin kapatılmasından tutun da, bütün kurum ve kuruluşların toplu taşıma araçlarını kullanımına ve temizlenmesi ne kadar birçok alanda yeni tedbirler hayata geçirildi. Ülke genelinde virüsün yayılmasını önlemek için de 30 büyük şehre giriş çıkış yasağı konuldu. Ayrıca 81 ilimizin tamamını kapsayan tedbirler alındı. En son hepinizin bildiği gibi toplu bulunan yerlerde ve marketlerde maske kullanmasının yanı sıra 20 yaşın altındaki gençlerimizin sokağa çıkmaları sınırlandırıldı.” ifadelerine yer verdi.

Vali Öksüz'den Sağlık Çalışanlarına Teşekkür
Kars Valisi Türker Öksüz, Alınan tedbirlerin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, sağlık çalışanlarımızın görevlerini yerine getirmek adına son derece duyarlı davrandığını,  Vefa Sosyal Destek Grubu’nun da 65 yaşın üstündeki ve kronik hasta olan vatandaşlara hizmet vermeye devam ettiğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.

Sosyal hareketliliği azaltmak ve sosyal mesafeyi korumak için birçok sosyal yardımın yürürlüğe konulduğunu, PTT kanalı ile ekonomik destek kapsamında vatandaşlarımıza yardım yapıldığını belirterek, “Bu yardımları da sosyal hareketliliği azaltmak ya da bankalar aracılığıyla değil bizzat görevliler aracılığıyla PTT çalışanları aracılığıyla kendi evlerinde teslim etmeye başladık.  Bu çalışmalarımızı bugün de sürdürdük. Umuyorum ki bugün en geç yarın da yapılacak olan çalışmalarla da tamamlamış olacağız. Gördüğünüz gibi çok sayıda alınan tedbirler var. Bunları da yerine getirmek için bütün çalışanlarımız kamu personelinin çok büyük bir özveriyle gayret ediyorlar ve çalışıyorlar.  Gecesini gündüzüne katıyorlar.  Jandarma ve polis ekiplerimiz ile sağlık çalışanlarımız ilimize giriş - çıkış yapan vatandaşlarımızın sağlık kontrolünü yapıyor. Karantinada kalması gereken vatandaşlarımız da var ise onları da karantinada kalması yönünde yönlendiriyorlar. Mücadelemizin etkinliğini daha fazla artıracağız diye düşünüyorum. Tabii ki herkese çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Vatandaş olarak hepimiz sosyal hareketliliği azaltmak ve evlerimizde kalmak sorumluluğu düşüyor. Aynı zamanda kurumsal olarak da hepimiz bu mücadelede birer görevliyiz. Bu görevimizi de hakkıyla yerine getirmek durumundayız.

Kafkas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin pandemi hastanesi olduğunu belirten Vali Öksüz, hem Harakani Devlet Hastanemizde hem de Kafkas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizde Kovit-19’a yönelik testlerin yapılmakta olduğunu, aynı zamanda numune ve testlerin kontrollerinin de yapıldığını vurgulayarak, “Kars’ta yaşayan hemşerilerimize çağrımız her zamanki gibi evlerde kalmalarıdır.  Bizler tarafından duyurulan, ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından duyurulan hususlara riayet etmeleri ve tedbirler noktasında çok hassasiyet göstermeleri çok önemlidir. Evde kalınırsa, sosyal mesafe korunursa, sosyal hareketler azaltırsa umuyorum ki çok kısa sürede bu mücadeleden galip şekilde ayrılacağız. Allah yardımcımız olsun.” dedi.

Daha sonra ilimizde yapılan toplantıların sosyal izolasyona uygun olacak şekilde düzenlenmesi, yeni sokağa çıkma sınırlandırmalarının ardından evde izolasyona katkı sağlayacak sosyo-kültürel faaliyetlerin bireysel bazda değerlendirilmesi, il ve ilçe merkezlerinde bulunan insan yoğunluğunun denetlenmesi, karantina ilan edilen bölgelerde ikamet eden ve sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanan vatandaşların sağlık hizmetlerinde gereken düzenlemeler, yol kontrol noktalarının ve çalışma düzeni, il bazlı alınan kararların ölçülebilir sonuçları, ilimizde faaliyet gösteren ilgili üreticilerden ihtiyaç gerekmesi halinde tıbbi/kişisel koruyucu ekipmanların üretimi konusunda görüşlerinin alınması ve Halk Sağlığı Hizmetlerinin uygulanması konusunda gerekli planlamaların yapılması konuları görüşülerek karar bağlandı.

İl Pandemi Kurulu toplantısına; Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve Pandemi Kurulu’nun diğer üyeleri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.