KARS Haber Girişi : 18 Eylül 2019 18:06

Kars Valiliği'nde KÖYDES Toplantısı

Kars Valiliği'nde KÖYDES Toplantısı
Kars'ta gerçekleştirilen KÖYDES toplantısında konuşan Vali Öksüz; "Amacın suyu olmayan tek bir köy kalmayıncaya kadar çaba sarf etmek olduğunu" söyledi.

Kars Güncel-Vali Türker Öksüz, toplantıda yaptığı değerlendirmede ilgili tüm kurum temsilcilerinin uyum ve koordinasyon içerisinde çalıştıklarını, amacın suyu olmayan tek bir köy kalmayıncaya kadar çaba sarf etmek olduğunu söyledi.

İlimizin KÖYDES Projesi 2019 yılı bütçesinin 39 milyon 097 bin 604 TL olduğu belirten  Vali Öksüz, KÖYDES marifetiyle hayata geçirilen projelerdeki temel amacın, kırsalda ve köylerde yaşayan vatandaşın hayatını daha da kolaylaştırmak olduğunu vurguladı.

KÖYDES Projesi ödeneğinin, merkez ve ilçelerimize bağlı köylerimizin içme suyu, yol ve atık su gibi hizmetler için kullanılmakta olduğunu belirten Kars Valisi Türker Öksüz: “ Şu an itibarıyla içme suyu sektörümüzde 11 adet projemiz tamamlanmış, 33 adet projede çalışmalarımız devam etmektedir. Yine 3 projemiz de şu anda ihale ve sözleşme aşamasında devam etmektedir. Yol ve ulaşım sektöründe 38 adet projemiz, tamamlanmış durumda, 32 adet projemiz de devam ediyor. Ayrıca 10 adet projemiz sözleşme ve ihale aşamasındadır. Biten projeler kapsamında şu anda 178 bin 500 metrekare köylerimiz için parke yol yapımı planlamıştır. Bunun 100 bin 500 metrekaresi tamamlanmıştır. 18 adet menfez yapımı planlanmış, bunlardan 10 adedi tamamlanmış durumdadır. 24,5 kilometre BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt yol planlanmış,  bunun da 15,5 kilometresinin yapımı tamamlanmış durumdadır. Atık suda ise şu ana kadar 2 adet projemiz, tamamlanmış ve 8 projemiz devam etmektedir. Genel olarak projelerimizin yapımına, yılsonuna kadar devam edeceğiz. Tabiî ki bazen teknik sorunlar ortaya çıkabiliyor. İçme suyu ile ilgili özellikle yer tahsislerinden kaynaklı sorunlarımız zaman zaman oluyor. Daha farklı projelerini de gündemimize alarak çözmeye çalışıyoruz. Buradan şunu ifade etmek isterim ki; bizler tüm kurumlarımız ile birlikte, kırsalda, köylerde ve ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın günlük hayatlarını daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Buralarda yaşayan tüm vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Özellikle içime suyu sorunu olan tek bir köy bırakmak istemiyoruz. Köy yolları ağımızın da kalitesini yükseltmek, vatandaşlarımızın daha medeni şartlarda hayatlarını temin etmek için el birliği ile çalışıyoruz. Bu toplantımız bunda sonraki çalışmalarımıza da ışık tutacaktır” şeklinde konuştu.

Toplantı, 2019 yılı içerisinde yapılan çalışmaların genel değerlendirilmesi ile son erdi.

Valilik Makamı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya;  Vali Türker Öksüz, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Yiğit, Kaymakamlar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Sağlık, Tarım ve Orman, Çevre ve Şehircilik Müdürleri, İl Özel İdaresi ilgili birim müdürleri ve ilgili teknik  personel katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.