GÜNDEM Haber Girişi : 15 Ağustos 2018 18:45

Kars Valiliği'nden Kurban Bayramı Tedbirleri Duyurusu

Kars Valiliği'nden Kurban Bayramı Tedbirleri Duyurusu
Kars Valiliği kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşların istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilmesi için Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı.

Kars Güncel- Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle ilimizde vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri bakımından, Kars Valiliği tarafından bir dizi tedbirler alınmıştır. 

Bayram tatili süresince İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgelerinde bulunan yerlerde (umuma açık eğlence, istirahat yerleri, dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonları, otobüs terminali, tren garı ile halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklar) denetime ağırlık verilecek, devriye hizmetleri artırılarak gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır.

Bayram tatili süresince trafik ekipleri tarafından trafiğin yoğun olduğu yol ve güzergâhlarda trafik kontrolleri yapılarak trafik akışının düzenli sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır.

İçişleri Bakanlığınca ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “Bu Bayramda Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” uygulaması kapsamında trafik ekiplerince kontrol noktalarında gerekli uygulamalar yapılacaktır.

Bayram süresince halkımızın sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmesi adına trafik kazaları, kurban kesimi sırasında oluşacak yaralanmalar ile istenmeyen olaylara karşı İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli bütün sağlık önemleri alınacak ayrıca bayram süresince nöbetçi eczaneler belirlenerek ilan edilecektir.

Bayram öncesinde İlimizde faaliyet gösteren kasap, şarküteri, lokanta, pastane, fırın gibi gıda maddeleri üreten işyerleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü marifetiyle etkin bir şekilde denetlenecektir.

Bayram öncesinde kurbanlık hayvan sevki yoğunlaşacağından kaçak hayvan alımı, satımı ve sevkleri konusunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordineli olarak çalışacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

Bayram süresince hayvan kesim yerlerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce nöbetçi veteriner hekim bulundurularak gerekli denetimler sağlanacaktır.

İlçe Kaymakamlıkları da belirtilen hususlarla ilgili olarak benzer tedbirleri alacak ve uygulayacaklardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.