GÜNDEM Haber Girişi : 03 Mayıs 2018 14:06

Kars Valiliği'nden Sigara Cezası Açıklaması

Kars Valiliği'nden Sigara Cezası Açıklaması
Kars'ta son günlerde esnafların dert yandığı sigara cezaları hakkında Kars Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Kars Güncel- Kars Valiliği tarafından sigara cezaları hakkında açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada; "İlimizde yayın yapan bazı internet haber sitelerinde “4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna” aykırı hareket eden işletmelere uygulanan cezalara yönelik yapılan haberler üzerine Valiliğimizce bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirleri almak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması adına uygulanan 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun gereğince ilimizde de ilgili birimlerimiz tarafından kanunda belirtilen alanlarda rutin denetimler yapılmaktadır.

Yapılan denetimlerde söz konusu kanuna aykırı hareket eden işletmelere ilk seferinde 1.701. TL, tekrarında 3.402 TL ve üçüncü ihlalde ise 5.103 TL olmak üzere en düşük miktardan idari yaptırım cezası verilmektedir.  İhlalin dördüncü kez tespitinde ise ilgili işletmeye ilgili kanun gereğince 10 ila 30 gün arasında işyeri kapatma cezası uygulanmaktadır.

4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun ilgili maddelerinden de anlaşılacağı üzere yapılan denetim ve uygulamalar ilgili yasa gereğince Türkiye genelinde yapılmaktadır. Yasaların uygulanmasında haberlerde bahsedildiği şekilde herhangi bir keyfiyet söz konusu olmayıp, “Dumansız Hava Sahası” uygulaması kapsamında ilimizde denetimler devam edecektir."denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Temiz Hava 01 Ocak 1970 02:00

    Yapılan denetimleri destekliyoruz. Yasaklar sağlığımız için. Ayrıca bütün kafeler hala tıklım tıklım. Müşteri sayısında azalma yok. Tebrikler Kars valiliği..

  • Esnaf 01 Ocak 1970 02:00

    Turkiye'nin hiçbir yeri bu şehir kadar soğuk değil. Esnaf sigara içermeyince müşteri olmuyor içirince ceza yağıyor. Ve şunu da belirtmek isterim ki diğer şehirler de de esnaf arkadaşlarımız var Kars ta yapılan denetlemenin bir caydırıcılık ve insanları işsiz bırakma politikasıdır. 2 saatte bir denetlememi olur kardeşim her yerde sigara içilebilir alan ayrı bir şekilde oluşturulmuş esnafın Üzerine bu kadar gelinmesi yanlış!!!