KARS Haber Girişi : 31 Mart 2020 14:22

Kars Valiliği Yeni Koronavirüs Tedbirlerini Açıkladı

Kars Valiliği Yeni Koronavirüs Tedbirlerini Açıkladı
Kars Valiliği COVİD-19 vakalarına yönelik ek tedbirler almaya devam ediyor. Yeni tedbirler kapsamında İl Hıfsızsıhha Kurul'u köy minibüsleri ve ticari taksiler için gün sınırlaması ve dönüşümlü çalıştırma kararı verildi.

Kars Güncel- Kars Valiliği'nden koronavirüs ek tedbirleri kapsamında iki yeni karar verildi.

Köy Minibüslerine Gün Sınırlaması
Kurul tarafından alınan ilk tedbir kararı; "Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada kayıp ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle, özellikle tarım ve hayvancılık faaliyeti yapan vatandaşlarımızın sağlığını korumak, salgının yayılmasını engellemek maksadıyla köy minibüslerinin ilçe ve il merkezine yaptıkları seferlerde “GÜN SINIRLAMASI” yapılmasına karar verilmiştir.

Taşıma faaliyetine ilişkin gerekli düzenleme, ilgili Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası/Esnaf Sanatkârlar Odası/Odalar Birliği Başkanlığı ve Kooperatifler tarafından yapılacaktır." şeklinde oldu.

Ticari Taksiler Plaka Rakam Grubuna Göre Tek Gün Çift Gün Çalışacak
Valilikten yapılan açıklamada alınan bir diğer tedbir kararında ise; "Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında; 31 Mart 2020 Salı gününden itibaren Kars il merkezi ile Sarıkamış ve Kağızman ilçelerinde kayıtlı ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidilmiştir.

Buna göre;

31 Mart 2020 Salı günü saat 00:00’dan 31 Mart 2020 Salı günü 23:59’a kadar plakasının SON RAKAMI ÇİFT olan ticari taksiler, belirtilen saatten sonra plakasının SON RAKAMI TEK olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecektir.

Belirlenen bu sistem, takip eden günler için ardışık (gün aşırı dönüşümlü) olarak devam edecektir." denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.