KARS Haber Girişi : 04 Nisan 2020 08:55

Kars Valiliği Yeni Koronavirüs Tedbirlerini Açıkladı

Kars Valiliği Yeni Koronavirüs Tedbirlerini Açıkladı
Kars Valiliği tarafından bugünden itibaren hayata geçirilen yeni koronavirüs tedbirleri açıklandı
Kars Güncel- Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında 04 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 00:01’den itibaren uygulanmak üzere yeni tedbirler alınmıştır."denildi.

Alınan 4 maddelik yeni tedbir maddeler şöyle 
-20 yaş altı vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.
-Market ve pazar yerleri gibi toplu alanlarda maske takmak zorunlu olacaktır.
-Sosyal mesafe en az 3 adım olarak uygulanacaktır.
-Yasaklara uymayanlara 3 Bin 150 TL idari para cezası uygulanacaktır

Uygulamadaki tedbirlere titizlikle uyulmasını önemle rica ederiz.

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Valiliğine Gönderilen Yazıda
B- 81 İlimizi Kapsayacak Şekilde; 
1- Tüm il ve ilçelerimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmaları 03.04.2020 tarihi saat 24:00’den itibaren geçici olarak yasaklanacaktır. 
2- Tüm illerde 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren şehir içi hareketliliğinin en aza indirilmesi için alınması gereken ilave tedbirlerin, İl Pandemi Kurulunda görüşülmesi, İl Pandemi Kurulunca tavsiye edilen hususların İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarında karara bağlanarak uygulanmaya derhal başlaması sağlanacaktır. 
3- İl ve ilçelerimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır. 
4- İl ve ilçelerimizde meydanlarda sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümelerine dikkat çekilecektir.

Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin Valiler/kaymakamlar tarafından ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda; Gereğini önemle arz ve rica ederim. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.