KARS Haber Girişi : 21 Kasım 2019 18:18

Kars Valiliğinde Kar ve Buzla Mücadele Toplantısı

Kars Valiliğinde Kar ve Buzla Mücadele Toplantısı
Kars Valiliği'nde yaklaşan kış mevsimi nedeniyle Kar ve Buzla Mücadele toplantısı gerçekleştirildi
Kars Güncel- Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında Gazi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Karayolları Bölge Müdürü Erhan Özkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Tekcan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kıyas Alp ve diğer ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Öksüz, yaklaşan kış mevsiminde vatandaşlarımızın güvenli, rahat ve huzurlu bir ortamda yolculuk yapmaları için kar ve buzla mücadele konusunda alınacak tedbirleri görüşmek ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek kar ve buzla mücadelede kurumlar arası koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

Yaklaşan kış aylarında vatandaşlarımızın güvenli, rahat ve huzurlu bir ortamda seyahat etmeleri için Valilik ve ilgili kurumlar olarak gerekli tüm tedbirlerin alınacağı vurgulayan Vali Türker Öksüz, kış mevsiminde aşırı yağmur, sis, kar, buzlanma gibi nedenlerle karayollarındaki görüş mesafesinin azaldığını, buna bağlı olarak araçların durma mesafeleri ve diğer etkenler sebebiyle trafik güvenliğinin olumsuz etkilediğini, trafik güvenliği konusunda herkesin azami gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

İl genelinde eğitim gören öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde gidebilmeleri için yolları sürekli açık tutmak adına tüm gayretleri sarf edeceklerini de kaydederek, kış mevsimi boyunca karla mücadelede görev alacak bütün görevlilere görevlerinde başarılar diledi.

Toplantı konuşmasının ardından, ilgili kurum yetkililerinin kar ve buzla mücadele konusunda alınan tedbirlerin sunumlar eşliğinde görüşülmesi ile sona erdi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.