ASAYİŞ Haber Girişi : 03 Haziran 2019 21:04

Kars Valisi Türker Öksüz Bayram İçin Trafik Denetimine Katıldı

Kars Valisi Türker Öksüz Bayram İçin Trafik Denetimine Katıldı
Kars Valisi Türker Öksüz, Ramazan Bayramı için denetim yapan trafik ekipleri ile birlikte sürücülerin hem bayramını tebrik etti hemde sürücülere uyarılarda bulundu.

Kars Güncel-Kars Valisi Türker Öksüz, emniyet ve jandarma trafik ekipleri ile birlikte Kars–Erzurum karayolu üzerindeki Şeker Fabrikası kavşağında gerçekleştirilen uygulamaya katılarak, durdurulan araçların sürücüleri, yolcular ve özellikle çocuklara broşürler dağıtarak Ramazan Bayramında trafik kazalarının yaşanması için kurallara uyulması yününde uyardı.

Toplu taşıma araçlarında yolculuk eden vatandaşlarla da sohbet eden Vali Öksüz, Ramazan Bayramının huzur, güven içerisinde ve kazasız geçmesi için il genelinde tüm güvenlik önlemleri ve tedbirlerin alındığını söyledi.

Uygulama sonrası gazetecilere açıklamada bulunan  Öksüz, il genelinde polis ve jandarma ekipleri olarak toplamda 719 kolluk görevlisinin bayram boyunca görevleri başında olacağını açıkladı. Trafik ve güvenlik konularında sıfır tolerans ile çalıştıklarını da açıklayan Sayın Valimiz: “Artık bu konuda hiçbir toleransımız yok. İstiyoruz ki bayramlar başta olmak üzere yılın 365 günün de hiçbir vatandaşımızı trafik kazasına kurban vermeyelim. Başta Karslı vatandaşlarımız olmak üzere bütün milletimizin Ramazan Bayramını kalpten, gönülden kutluyorum. Umuyorum ki; bu bayram hepimize huzur, mutluluk ve barış getirir. Bu barış da artık affetme duyguları artık ön plana çıkar. Sevgiyi çoğalttığımız, huzurlu ve mutlu bir bayramı hep birlikte hep birlikte idrak edebiliriz diye düşünüyorum. Herkes trafik kurallarına uymayı alışkanlık haline getirmelidir. Bugün burada Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımızla birlikte trafik kurallarına uymayı alışkanlık haline getirmeyi amaçlayan bir uygulama yaptık. Amacımız buradaki trafik uygulamalarına bütün kamuoyunun, vatandaşlarımızın dikkatini çekmek. Biliyorsunuz trafik kazaları her yıl maalesef binlerce insanı aramızdan alıyor. Trafik kazalarından dolayı bir kısmının sakat kalması, bir kısmının hayatını sıkıntılarla geçirmesine sebep olacak şekilde yaralanmasına sebep oluyor. Dolayısıyla hepimiz trafik kurallarına uymayı bir alışkanlık haline getirmemiz lazım. İçişleri Bakanlığımız trafik kurallarına uyma yönünde çok çeşitli kampanyalar düzenliyor. Bunlar devrim niteliğinde adımlar. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyası, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” yeni bir uygulama ve bu uygulamada sürücülere seyahat karnesi verilecek. Bu uygulamayı da başlattık. Bu kampanyaların hepsinin amacı vatandaşımızın artık trafik kazalarından korunması ve trafik kazalarından kayıplarımızı sıfıra indirmek. Artık bu konuda hiçbir toleransımız yok. İstiyoruz ki bayramlar başta olmak üzere yılın 365 günün de hiçbir vatandaşımızı trafik kazasına kurban vermeyelim. Bunun için hep birlikte, dayanışma içinde çalışmamız lazım. Gerek kolluk görevlilerimiz, gerek bütün vatandaşlarımız bu konuda işbirliği içerisinde çalışırlarsa bu sorunu ülkemizin gündeminden çıkartırız.” Şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.