KARS Haber Girişi : 10 Şubat 2020 17:06

Kars Valisi Türker Öksüz'e Avrupa Birliği Ziyareti

Kars Valisi Türker Öksüz'e Avrupa Birliği Ziyareti
Vali Türker Öksüz, AB -Türkiye iş birliği kapsamında Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığındaki AB Delegasyonu’nu makamında kabul etti.

Kars Güncel-AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Vali Türker Öksüz tarafından kabul edildikleri için büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Vali Türker Öksüz de, ziyaretleri için AB delegasyonuna teşekkür ederek, kendilerini Kars’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kars’ın ülkemizin doğusunda, farklı kültürlere sahip, aynı zamanda ülkemizin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden biri olduğunu, tarih, kültür, turizm ve hayvancılık alanında çok zengin potansiyele sahip bir sınır şehri olduğunu vurgulayan Vali Türker Öksüz, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Ani Örenyeri, Sarıkamış Kış Turizm Merkezi ve Çıldır Gölü’nün turizmde Kars’ın en önemli destinasyonları olduğunu ayrıca, tarihi kaleleri, camileri, kervansarayları, tabyaları başta olmak üzere 700’ün üzerinde tescilli kültür varlığına sahip olduğunu, tarım ve hayvancılık alanında ülkemizin en önemli illerinden biri olduğunu, sahip olunan potansiyelin uygulamaya konulan projelerle Kars’ın tanınırlığının artacağını, hedefin yılda bir milyon turist ağırlamak olduğunu belirtti.

Kars’taki AB Projeleri, turizm, hayvancılık ve işbirliği olanakları konusunda görüş alış verişinde bulunulması ile ziyaret sona erdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.