YAŞAM Haber Girişi : 14 Haziran 2020 21:27

Kars Yazısı Yerinden Kaldırıldı

Kars Yazısı Yerinden Kaldırıldı
Kars Kalesi civarında bulunan bisiklet parkurunda ki "KARS" yazısı Kars Vadisi projesi kapsamındaki çalışmalar nedeniyle yerinden söküldü.
Kars Güncel- Kars'ta yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında bulunan ve Kars hatırası olması nedeniyle bolca fotoğraf çektirilen ay yıldızlı "KARS" yazısı yeni çalışma projesi kapsamında yerinden kaldırıldı.

Görevliler tarafından elektrik bağlantısı kesildikten sonra yerinden sökülen "KARS" yazısı kamyonete yüklenerek bölgeden götürüldü.

Kars Valisi Türker Öksüz'ün girişimleri ile başlatılan Kars Vadisi Projesi kapsamında Kars’ın tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerine değer katarak, Kars’ın turizm potansiyelini artırmak amacıyla geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve kış mevsiminin ardından çalışmaların yeniden başladığı Kars Vadisi Projesi ve Kars Bedesteni Konak ve Çevre Düzenlemesi çalışmalarını aralıksız devam ediyor.

Kars halkı tarafından büyük beğeni ve heyecanla karşılanan; Kars Çayı Çevre Düzenleme, Bedesten, Konak, Sokak Sağlıklaştırması, Kars Kalesi Yolu Düzeltilmesi ve Kale Aydınlatılması, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları ile Beylerbeyi Sarayı Restorasyonu gibi entegre projelerle, Kars Çayı ıslah edilerek şişme savak sistemiyle su seviyesi yükseltilecek ve çevresinde 25 bin metrekarelik peyzaj çalışması, yürüyüş yolları, seyir terası, oturma alanlarıyla birlikte bir cazibe merkezi oluşacak.

Bin 800 metrekare kapalı alana sahip bedesten içerisinde de Kars halkının ve ilimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin yöresel ürünleri satın alabilecekleri dükkanlar, kafe ve lokantadan oluşan ve misafirlerimize hizmet edecek bir kompleks yer alacak.
Projenin bitirilerek halkın hizmetine sunulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.