SAĞLıK Haber Girişi : 06 Ekim 2017 14:34

Kars'ta 'Dünya Yürüyüş Günü'

Kars'ta 'Dünya Yürüyüş Günü'
Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla 3-4 Ekim "Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği gerçekleştirildi.
Kars Güncel-Yürüyüşe Kars İl Sağlık Müdürü  Dr. Abdil YILMAZ , Kars İl Milli Eğitim Müdürü   Gökhan  ALTUN,Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Gürsel POLAT, Kars il Afet ve Acil Durum  il Müdürü  Oktay AYGAN ,Karsspor  kulüp Başkanı Muharrem YILDIZ ,  İl Sağlık Müdürlüğü   yöneticileri,personeli,lise öğrencileri ve  kamu kurum çalışanları katıldılar.

Kars İl Sağlık Müdürü  Dr. Abdil YILMAZ  "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla insanlara yürümenin ,fiziksel aktivitenin sağlıklı yaşam için ne kadar önemli  olduğunu ve bu konuda farkındalık    oluşturmak  için böyle bir program düzenledik. Toplum tarafından giderek  daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artırmaktadır.Bizim  buradaki amacımızın da   insanların hareketli yaşama özenmesini sağlayarak;daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlamaktır.

Obezite ile mücadelede , kronik hastalıkların ortadan kaldırılmasında ,sağlıklı yaşam  için  yapılan çalışmalarda fiziksel aktivite  ile ilgili yapılan etkinlikler  önemli bir role sahiptir.Bu kapsamda sağlıklı yaşam için  vatandaşlarımızı  günlük hayatta fiziksel aktiviteyi artırmaya ve  günde  en az 10 bin adım atmaya davet ediyoruz. " dedi. KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.