SAĞLıK Haber Girişi : 30 Eylül 2017 22:13

Kars'ta AK Parti Kadın Kolları İlk Yardım Eğitimi Düzenledi

Kars'ta AK Parti Kadın Kolları İlk Yardım Eğitimi Düzenledi
Kars'ta AK Parti Kadın Kolları İlk Yardım Eğitimi Düzenledi
Kars  Güncel-AK Parti Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanlığı'nın Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleşecek olan "Genel İlk yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi", Sağlık Bakanlığı işbirliği çerçevesinde Kars'ta da yapıldı.

Kars'ta da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'nın İl Sağlık Müdürlüğü katkılarıyla yaptığı programa çoğunluğu ev hanımlarından oluşan yaklaşık 350 kadın katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'ndaki programa AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Sağlık İl Müdürü Dr. Serhat Karakaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkan yardımcısı Sevda Tığ, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Emin Haliloğlu, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Çiftçi ile kadınlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasından sonra sırasıyla AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner,  Sağlık İl Müdürü Dr. Serhat Karakaya, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkan yardımcısı Sevda Tığ ve AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey birer konuşma yaptılar.

UMKE tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösteriminden sonra İl Sağlık Müdürlüğü Acil sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünde görevli İlk Yardım Eğitmeni Kadriye Gökçay ilk yardımın önemi, ilk yardımda yapılması gereken  müdahaleler ve dikkat edilmesi gereken hususları içeren yaklaşık 40 dakikalık bir sunum gerçekleştirdi. ATT Ahmet Selçuk Kırmacı ve Musa Can Taşdemir'in de rol aldığı sunumu kadınlar pür dikkat dinlediler.

Program sunuculuğunu Nermin Turan'ın yaptığı etkinlik uygulamalı eğitimle devam etti. Burada da İlk Yardım Eğitmeni Kadriye Gökçay önce yetişkin ve bebek maketi üzerinden kadınlara karşılaştıkları olaylarda nasıl müdahalede bulunmaları gerektiğini anlattı ardından da yetişkin maketi üzerinde uygulamaları eğitime geçildi. Kadınlar bu eğitim de sunumda anlatılanları uygulamalı olarak gösterdiler.

Kadınlar etkinliğin önemine değinerek uutamayacakları bilgiler edindiklerini ve hayatlarında karşılarına çıkabilecek bu tür durumlarda ne şekilde müdahale edebileceklerini öğrendiklerini söylediler.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner de etkminliğin verimli geçtiğini ifade etti.

Eğitim, katalımcılara sertifikalarının dağıtılmasıyla son buldu.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı / Bedir Altunok


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.