SİYASET Haber Girişi : 27 Ağustos 2017 19:03

Kars'ta AK Parti Selim İlçe Kongresi Yapıldı

Kars'ta AK Parti Selim İlçe Kongresi Yapıldı
Kars'ın Selim İlçesi'nde AK Parti 6. Olağan İlçe Kongresi yoğun katılımla yapıldı. Kongrede mevcut başkan Zekeriya Yurdalan ve Yüksel Kızılkaya başkanlık için yarıştılar.
Kars Güncel-Arpaçay, Akyaka ve Digor'un ardından bugün de Selim ilçesinde ilçe kongreleri, ak Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın öncülüğünde geçekleştirildi.

Selim Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Çok Programlı Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Divan başkanlığını Ak Parti MYKYK üyesi Zeynep Alkış'ın yaptığı kongreye AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, partinin ilçe başkanları, il ve ilçelerin teşkilat mensupları katıldı.

Ak Parti MYKYK üyesi Zeynep Alkış açılış konuşması yaparak partililerin her daim bu coşkuyla davalarına sahip çıktığını ve çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun da Selim'in 'Halim Selim İlçe' olduğunu belirterek, AK Parti kongrelerinin her zaman bayram havasıda geçtiğini Selim'in de adına yakışır bir kongre süreci yaşadığını ifade etti.

Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da Kars İl teşkilatları olarak her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunda ve Kars Halkının hizmetinde olacaklarını belirtti.

AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey ise bugün AK Parti'nin Kars'ta yapmış olduğu il ve ilçe kongreleri ile demokrasinin bir örneği olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan kongreye katılan AK Parti teşkilatını selamlamak ve kongre hakkında düşüncelerini ifade etmek üzere İl Başkanı Adem Çalkın'ın cep telefonuyla salondakilere seslendi.

Selim İlçe Kongresi konuşmaların ardından seçim kurulu tarafından kurulan sandıkla seçime gidildi.

314 delefenin oy kullandığı kongrede 2 oy geçersiz sayıldı. Yüksel Kızılkaya 65 oy alırken Zekeriya Yurdalan 247 oyla yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.