EĞITIM Haber Girişi : 15 Ekim 2017 15:56

Kars'ta Anadolu Lisesinin Temeli Atıldı

Kars'ta Anadolu Lisesinin Temeli Atıldı
Kars Valisi, Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi'nin Temel Atma Törenine Katıldı

Kars Güncel-Kars Valisi Rahmi Doğan, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko'nun Kars'ta yaptıracağı Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Kafkas Halkoyunları ekibi ve Kickboks sporcularının gösterisinin ardından başlayan programda katılımcılara hitap eden Vali Rahmi Doğan: "Bugün bizleri bir araya toplayan değerli hemşehrimiz Ümit Kalko kardeşime teşekkürle başlamak istiyorum. Ümit bey atalarının doğduğu topraklar olan serhat Kars iline bir hayırla geldi. Bir yatırımla geldi. Güzel bir yatırım. Eğitime yapılan her yatırım geleceğe yapılan yatırım demektir. Gençlerimize yapılan yatırım demektir. Sılah-i rahim demektir. Eğer burada bir yatırımınız varsa bu sizin her yıl bu mekana, bu topraklara geleceğiniz anlamına gelir. Sadaka-yı cariye demektir ki siz öldükten sonra bile hayrınızın devamı demektir. Güzel bir yatırım yapıyor. 24 derslikli bir okul, inşallah seneye de açılışını burada hep birlikte yaparız" şeklinde konuştu.

Temel atma töreninde Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de birer konuşma yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın mesajının okunduğu programda; Ümit Kalko, Vali Rahmi Doğan'a, Prof. Dr. Yusuf Kalko ise Milletvekili Selahattin Beyribey'e birer plaket verdi.

Temel atma töreni yapılan duaların ardından Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi'nin temelinin atılmasıyla son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) ? KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.