YAŞAM Haber Girişi : 15 Temmuz 2017 12:40

Kars'ta Binlerce Vatandaştan 15 Temmuz Anısına Meşaleli Yürüyüş!

Kars'ta Binlerce Vatandaştan 15 Temmuz Anısına Meşaleli Yürüyüş!
15 Temmuz hain darbe girişiminin en ağır hissedildiği Kars'ta Garnizon Komutanlığı önünde başlayan Şehitleri Anma Yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı.
Kars Güncel-15 Temmuz şehitleri anısına Kars Valiliği öncülüğünde başlatılan meşaleli yürüyüş önde mehteran takımı, arkasında protokol ve vatandaşların Türk bayrakları ve "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "FETÖ'nün Piçleri Yıldıramaz Bizleri" sloganları eşliğinde Emniyet Müdürlüğü binası önüne kadar yüründü. Cumhuriyet Caddesi, GAMP Caddesi ve Faikbey Caddesi'nden geçen yürüyüşe 7'den 70'e herkes katıldı. Yürüyüşün tamamlandığı İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelindiğinde mehteran takımı gösterisine vatandaşlar bayraklarla eşlik etti.

Müftü Mehmet Genç'in ettiği dualara iştirak eden vatandaşlar organizeyi düzenleyen Kars Valiliğine teşekkür ettiler.
Kars Valisi Rahmi Doğan burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un yıldönümünde dosta düşmana, bu milletin bir kez daha nasıl dimdik ayakta durduğunu göstereceklerini söyledi. Vali Rahmi Doğan, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Karslıların birlik ve beraberlik içerisinde olacağını ifade ederek, "Serhat'ı bekleyen, Serhat'ın bekçileri, yarın 15 Temmuz'un yıldönümünde inşallah bunu yad edeceğiz. Dosta düşmana bu milletin nasıl dimdik ayakta olduğunu göstereceğiz. Herkes bunu bilecek. Hesabını yeniden gözden geçirecek. Varsa başka hesap içerisinde olanlar da hesabını bu millet görmesini bilir. Geçen sene olduğu gibi bu yılda dik durarak, birlik beraberlik içerisinde yapacağız inşallah" dedi.

Vali Rahmi Doğan şunları söyledi:
"15 Temmuz 2016 tarihinde Tugaydan çıkan tankların yerine bugün millet aynı noktadan hareket etti.  Milletin birlik ve beraberliğine karşı , milleti sindirmek için tankları susturmak için mehterle birlikte yürüyoruz. Bu millet tarih boyunca kendisine yapılan tüm hileleri bertaraf etmiştir. Bundan sonrada edecektir. Bu hesabın içerisinde olanlar hesaplarını yeniden gözden geçirsinler. bu millet kendisine geçenlere dur diyecektir. Bu gece birlikte yürüyoruz, ben şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Onun yıl dönümü 15 Temmuzu asla unutmayacağız, unutturmayacağız. "

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Yunus Kılıç, "Çok anlamlı bir yürüyüş, çünkü o gün bu sokakları bu olaydan çıkan tanklar milleti ezmek için, milleti caydırmak milleti baskı altına almak için bu meydanlardaydı. Bugün ise bu sokakların gerçek sahibi millet  sokaklarda. Ve bunun yıldönümü bir daha böyle düşünce içerisine girenler bu milleti karşılarında bulacaklar. Bunu görsünler diye bu yürüyüşü yapıyoruz, inşallah bu ülke bir daha böyle sıkıntılar yaşamayacak. Çünki arkamızdaki insanlarımızın coşkusunu görüyorsunuz. 15 Temmuzda küçücük Kars'ta Türkiye'de çıkan tankın yarısı bu alaydan çıkmıştı. Kars'ımız o gece Serhat şehrimizin olmasının direnişini gösterdi ve hergün gösterebileceğini bu yürüyüşle gösterdi." dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Evet bugün görüldüğü üzere mehterlerle birlikte Türk Milletinin istiklal mücadelesini senei devriyesini anma programları etkinlikleri içerisindeyiz. Bir haftadan beri devam eden bu etkinliklerimiz yarın ve pazar günüde devam edecektir. Bu etkinliklerimiz bundan sonraki yıllarda da bugün olduğu gibi daha da güzelleşerek devam edecektir. Çünkü 15 Temmuzu kararlıyız unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Türk Milletinin 2. İstiklal mücadelesidir." diye konuştu.

AK PArti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, şöyle konuştu:
"Cenab-ı Allah o geceyi bir daha yaşattırmasın, Rabbim bu milletin ferasetini elinden almasın, bu birlik beraberlik bizde oldukça 7 düvel bir arada olsa bu millete hiçbir şey yapamaz. Biz tek bayrak tek vatan tek devlet tek millet bilinci ile sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye'yi en yüksek yerlere çıkaracağız inşallah."

Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra; Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri ve emniyet mensupları katıldı.- KAFKAS HABER AJANSI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.