GÜNDEM Haber Girişi : 30 Kasım 2017 17:51

Kars'ta Darbe Duruşmasında 14 Beraat Kararı Verildi

Kars'ta Darbe Duruşmasında 14 Beraat Kararı Verildi
Kars'ta devam eden darbe duruşmalarında bugün aralarında 6 eski askerin bulunduğu 14 kişiye beraat kararı verilirken, dönemde binbaşı olan bir kişiye ise müebbet hapis cezası verildi.
Kars Güncel- Kars'ta 15 Temmuz darbe teşebbüsüne katıldığı gerekçesi ile dönemin14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı 1. Mekanize Piyade Taburu'nda görevli 
eski askeri personel hakim karşısına çıkarıldı.
Darbe teşebbüsü gecesi Kars İL Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek dönemin İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduma'ı gözaltına almak isteyen ve yine İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önündeki yolu araç trafiğine kapattıkları gerekçesi ile Kars Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi Salonunda hakim karşısına çıkarılan 7 si tutuklu 15 sanıklı darbe duruşmasında eski binbaşı Deniz Yiğitbaş hakkında Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme" suçundan müebbet hapis cezası verirken diğer 14 sanığın ise beraatine karar verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.