SAĞLıK Haber Girişi : 11 Ekim 2017 22:30

Kars'ta Doktor Adayları Sokaklarda Vatandaşları Bilinçlendiriyor

Kars'ta Doktor Adayları Sokaklarda Vatandaşları Bilinçlendiriyor
Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2 yıl önce kurduğu Sosyal Doktorlar Kulübü üyeleri sosyal sorumluluk projelerine imza atarak halkı bilgilendirip bilinçlendiriyor.
Kars Güncel-Kars'ta Sosyal Doktorlar Kulübü vatandaşları gribe karşı bilgilendiriyor

Kulüp Başkanı Ali Şahin öncülüğündeki öğrenciler; Buse Topal, Gülüm Gülsüm Özcan, Batuhan Nazım Göktürk, Büşra Tay, Yaren Güngör, Berna Kaya, Mensure Alıbaylı, Emirhan Bolatkale ve Sümeyra Topal, kentin en işlek caddesi olan Faikbey Caddesi üzerine stant kurarak hem Sağlık Bakanlığı'nın griple ilgili bilgiler içeren broşür dağıttılar hem de tansiyon ölçtüler. Yoldan geçen vatandaşları bilgilendiren öğrenciler büyük dikkat çektiler. Vatandaşlar standın yanına giderek öğrencilere neler yaptıklarını sordular. Öğrencilerin havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyonlara karşı nasıl korunulması gerektiği, gribe yakalanıldığınde nelere dikkat edilmesi ve nasıl beslenilmesi gerektiği konularındaki anlatımlarıyla bilgilendiler. Vatandaşlar, grip aşısına da dikkat çeken öğrencileri bu anlmamlı çalışmalarından dolayı tebrik edip teşekkürlerini ilettiler.

Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Kulüp Başkanı Ali Şahin, doktor adaylarını geliştirebilmek amacıyla 2 yıl önce bu kulübü kurduklarını, bu organizasyonu da kulüp olarak kendilerinin düzenlediklerini söyledi. Şahin, "Kulüp olarak amacımız; yani doktor adaylarının derslerde eğitilmesinin yanında yeteneklirimizin de gelişmesini istiyoruz. Halka inmek, vatandaşlarımızla daha iyi iletişim kurabilmek bizim için çok önemli. Sonuçta buradaki insanlar Türkiye'nin her tarafıma dağılıp halka hizmet götürecek insanlar. Bu anlamda da halkla bütünleşmeyi bilmemiz gerekiyor. Bundan dolayı da bu tür sosyal projeleri şimdiden yapmamız gerekiyor. Biz bir süre konu aradık ve sonunda havaların soğumasıyla birlikte gribi işlemeyi uygun gördük. Kars'tayız ve soğuk bir iklimde yaşıyoruz. Bu soğuk ikliminde neden olduğu hastalıklar var. Bunlardan biri grip ve skoğuk algınlığı. Bu ikisinin arasındaki farklı vatandaşlara anlatıyoruz, Grip olduğunda bir insanın neler yapması gerektiğini söylüyoruz. Doktora ne zaman başvurması gerektiğini söylüyoruz. Biz burada tedavi vermiyoruz çünkü bizler mezun değiliz ve henüz doktor değiliz. Burada sadece bilgilendirme amaçlı hizmet veriyoruz. Sağlık Bakanlığının hazırladığı broşürleri dağıtıyoruz ve tansiyon ölçüyouz." dedi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.