KARS Haber Girişi : 11 Ekim 2017 18:09

Kars'ta FETÖ Duruşmaları Devam Ediyor, 2 Tahliye

Kars'ta FETÖ Duruşmaları Devam Ediyor, 2 Tahliye
Kars'ta FETÖ duruşmları devam ediyor. Kars Adliyesi'nde bugün görülen FETÖ/PDY duruşmasında 2 kişi tahliye edildi.
Kars Güncel-Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün başlayan davanın dün görülen ikinci duruşmasına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen tutuklu sanıklardan eski üsteğmenler Ümit D., Serdar G., eski astsubaylar Özhan B. ve Mesut Ö., eski uzman çavuşlar Samet B., Sebahattin Ö., Yasin T. ve eski sözleşmeli er İhsan I'ın yanı sıra tutuksuz yargılanan 14 sözleşmeli er katıldı.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada, sanık avukatları ve sanık yakınları da hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını ve asker olmaları nedeniyle gelen emirleri uyguladıklarını ileri sürdü.

Avukatlar, bu nedenlerle müvekkillerinin tahliyesi ve beraatını istedi. Avukatların savunma yapmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Özger ve I.'ı, tutuklu kaldıkları süre ve toplanan delilleri dikkate alarak tahliye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.