YAŞAM Haber Girişi : 29 Eylül 2017 13:23

Kars'ta Köylüler Arazide Göktaşını Arıyorlar

Kars'ta Köylüler Arazide Göktaşını Arıyorlar
Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyü, Akyayla ve Günindi yaylası civarlarına düştüğü iddia edilen göktaşını bulmak için vatandaşlar bölgede arama yapıyor.

Kars Güncel-Göktaşı Kağızman'da büyük merak uyandırdı. Köylüler araziye gidip gelirken bölgede arama yapmayı da ihmal etmiyor. Günlerdir konuşulan göktaşına ulaşmak için soğuk ve rüzgarlı havaya bile aldırmayan vatandaşlardan bazıları merak için bazıları da para kazanma umuduyla arama yaptıklarını söylediler.

Akyayla Köyü Muhtarı Hamza Altay, "Akşam namazı olmadan bir ses geldi. Traktörü kynak yapıyordukm. Uçak sandım. Millet göktaşı dedi. Karakol beni aradı ben öyle bir şey görmedim dedim. Polis aradı göktayı mı düştü diye sordu. Böyle olunca kafam karıştı. Sonra Digor tarafında görüldüğü söylendi. Düytüğünü kimse görmemiş" dedi.

Çobanlardan Şamil Yayla da yayladı hayvan otlattıklarını söyleyerek, "Önce çak düşüyor sandık. Göktaşının düştüğünü duyduk sonra aramaya başladık. Ama bulamadık. Halen arıyoruz." diye konuştu.

Gazeteci Ali Çelik ise, "Daha önce bize helikopter düştü iddiası geldi. Bizde bölgeye geldik. Sonra göktaşı olduğu söylendi. Köylülerle birlikte çok aradık şu ana kadar bir şey bulamadık. Farklı bölgeye düştüğü yönünde de iddialar var." dedi.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.