SAĞLıK Haber Girişi : 25 Temmuz 2017 00:40

Kars'ta Neler Oluyor, Toplanan Hayvan Sayısı 15 Bine Yaklaştı

Kars'ta Neler Oluyor, Toplanan Hayvan Sayısı 15 Bine Yaklaştı
Kars'ta son iki haftadır kanatlı kümes hayvanlarında, özellikle de kazda görülen hastalık ve telef olma durumu artmaya devam ediyor. Son iki haftada İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince toplanan hayvan sayısının 15 bini bulduğu iddialar arasında.
Kars Güncel- Kars'ta son iki haftadır kent merkezi ve ilçeleri de dahil olmak üzere bir çok farklı adreste artarak görülen kanatlı kümes hayvanlarının hastalanması ve telef olması vatandaşları tedirgin etmeye başladı.
Özellikle çeşitli haber kaynaklarında servis edildikten sonra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin çalışmalara başladığı toplu kaz ölümlerinde hayvan sahiplerinin acaba "Kuş Gribi Kars'a mı Bulaştı?" iddialarına da hak verecek derecede.
Kars'ın Arpaçay ilçesinde geçtiğimiz hafta karantina uygulaması başlamış, aynı şekilde bugünde medyada yer verdiğimiz Kars'ın Merkez Mezra Köyü'ndeki karantina uygulaması ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri giyindikleri özel kıyafetleri ile kanatlı kümes hayvanlarını vatandaşlardan toplamaya başladı. Edinilen bilgiye göre Kars'ta ilçeler ile birlikte son iki hafta içerisinde toplanan hayvan sayısının 15 bine ulaştığı iddiası Karslı vatandaşları "Kuş Gribi" tehdidi karşısında tedbirli olmaya zorlarken, konu hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün konu hakkında bir açıklama yapmaması da vatandaşlarca tepkilere yol açtı. 

ab2c911f-cd55-4481-9173-1bdba3cb6cc4.jpgdf7f5c57-0ae6-4563-8d1f-ab1435fff583.jpgkars-hastalikli-kazlar-1.jpgkars-hastalikli-kazlar-2.jpgkars-hastalikli-kazlar-2.jpgkars-hastalikli-kazlar-3.jpgkars-hastalikli-kazlar-5.jpg


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • muharrem özgödekli 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz

  • muharrem özgödekli 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    yokmu bunun sebebini araştıracak ...yetkili birimler sebep ne sebep toplamak kolay...insanların emeği

  • Kars 01 Ocak 1970 02:00

    Sizin yaptığınız haber değil düpe düz karalamadir.Tarim il müdürlüğü hastalıkla mücadele edince kazları alıp ortadan kayboldu diye yalan haber yapıyorsunuz .Devlet bu güne kadar hangi vatandaşın makina el koymuş el insaf biraz vicdan sahibi olun.Ki bu devlet o topladığı hayvanların değerini kat kat fazlasını veriyor zaten .El insaf