EĞITIM Haber Girişi : 24 Aralık 2017 14:24

Kars'ta Öğrencilere Mentörlük Programı

Kars'ta Öğrencilere Mentörlük Programı
Kars'ta SERKA ve Gönüllü Eğitimciler tarafından Kalem Kitap Kahve Evi'nde öğrencilere Mentörlük Eğitim Programı düzenlendi.
Kars Güncel- Kars'ta SERKA ve Gönüllü Eğitimciler tarafından Kalem Kitap Kahve Evi'nde öğrencilere Mentörlük Eğitim Programı düzenlendi.
SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu: Biz Serka olarak bu sene bölgemizdeki okul sistemi içerisindeki öğrencilerle biraz daha yoğun bir şekilde ilgilenmeye hedefledik. Bu bağlamda bir mentörlük programı geliştirdik. Bu mentörlük sistemiyle dezavantajlı mahalledeki öğrencilerimizi özellikle okul öğretmenleri ve rehber öğretmenleriyle görüşerek hem akademik başarısı iyi olmayan ve çok iyi olup maddi anlamda problemleri olan öğrencilerimizi Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile tespit ettik. 

Bu öğrencilerimizi kendi imkanlarımızla evlerinden alıyoruz Kars Valiliği öncülüğünde oluşturduğumuz Kalem Kitap ve Kahve Evi'nde ağırlıyoruz. Burada her bir öğrenciye bir partner temin ederek onun ekonomik, sosyal, akademik başarısının artması için yardımcı olacak bir program uyguluyoruz. Buraya getirdiğimiz öğrencilerin bütününün hem akademik başarısının artırılması hem sosyal gelişiminin sağlanmasında etkili olacağını düşündüğümüz bu programı hayata geçirdik.      
Ortalama 3 yıl süreli başlattığımız bu programın devamı da daha geliştirerek içeriğini artırarak Kars'ın sonrasında diğer 3 ilimiz olan Ardahan, Ağrı, Iğdır illerinde de uygulayacağız. İlk olarak Kars'ta pilot olarak hemen başlattık ve çok yoğun ilgiyle karşılandı. Şu anda 110 öğrenci tespit ettik bu öğrencilerimizle birebir partnerler eşliğinde devam edeceğiz. Okullarından ve evlerinden onları alıp aynı şekilde evlerine teslim ediyoruz. Onların bizlerle olan zamanlardaki tüm ihtiyaçlarını biz ajans olarak karşılıyoruz. Yani insan odaklı yeni bir süreç başlattık diyebiliriz. Şimdi daha doğrudan, reaktif değil proaktif bir yöntemiyle sorunlar ortaya çıkmadan bunu önlemeye yönelik bir süreçtir. Bu süreci başlatmış olmak ve çocuklarla hemhal olmak gerçekten çok keyif verici bir duygu. Bu anlamda uygulamanın başarılı olmasını temenni ediyoruz.  
Polye Dölemenci Mentörlük programımız bugün başladı. Serhat Kalkınma Ajansı'nın düzenlemiş olduğu bu program kapsamında yüze yakın öğrencimizi Kars Valiliği Kalem Kitap Kahve Evi'nde ağırladık. Öğrencilerimizle bugün ilk etapta tanışma ortamı gerçekleştirdik, daha sonraki günlerimizde öğrencilerimizle kitap okuma  etkinlikleri, sinema günleri gibi birçok aktivite planlıyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizin eksik olan taraflarını belirledikten sonra ona yönelik bir çalışma düzenleyeceğiz. Mentör olarak birebir ilgilendiğimiz öğrencilerle sohbet ederek ilk etapta onlara ait bilgileri not ettik ve bu anlamda çalışmalarımızı yürüteceğiz." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.