KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 22 Ekim 2017 23:47

Kars'ta SERKA'nın Kısa Film Yarışmasında Büyük Skandal

Kars'ta SERKA'nın Kısa Film Yarışmasında Büyük Skandal
SERKA'nın Kısa Film yarışmasında 3. Olan filmin 2012 de çekildiği ortaya çıktı.
Kars Güncel- Karsolay Gazetesinin Özel Haberi ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ajansın faaliyet gösterdiği illerdeki (Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars) sosyal, kültürel, tarihi ve ekonomik değerlerin tanıtılması amacıyla kısa film ve belgesel yarışması düzenledi. 

Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmanın kazananları için dün Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda GALA gecesi düzenlendi.
SERKA'nın Kendi sayfasında duyurduğu kurallara göre 2015 ve sonrasında çekilen yapımların başvuruda bulunabileceği duyurulurken tam tersi oldu. 3. Olan Oyun ve Yaşam filminin 04 Şubat 2012 de Yotube'ye yüklendiği ortaya çıktı. Böylelikle SERKA bir skandala daha imza atarak kendi kurallarını çiğnedi ve diğer yarışmacılara büyük haksızlık etti. 
Böylelikle SERKA diğer yarışmacılara da haksızlık etmiş oldu. Haksızlığa uğrayan ve dereceye giremeyen yarışmacılardan bazıları ise bu durumu Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER'e) şikâyet ettiği öğrenildi. 

İşte SERKA'nın 3. Seçip ödül verdiği o filmin 2012 senesinde youtube'de yayınlandığına dair link;  https://www.youtube.com/watch?v=SK76xy7zNys 

İŞTE SERKA'NIN KENDİ SAYFASINDA YAYINLADIĞI KISA FİLM YARIŞMASI KURALLARI
SERKA 6.Kısa Film Yarışması başvuruları 16 Ekimde sona erecek

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin sosyal, kültürel, tarihi ve ekonomik değerlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen 6.Kısa Film ve Belgesel Yarışması başvuruları 16 Ekim 2017 tarihinde sona erecek.
SERKA tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Kısa Film ve Belgesel Yarışması başvuruları devam ediyor. Film ya da belgesellerin, Ajansın faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden herhangi birinde çekilmesi şart koşuluyor. Yarışma için tema sınırlandırılması bulunmazken, başvuruda bulunacak kısa filmlerin 15, belgesellerin ise 30 dakikayı aşmaması gerekiyor. 2015 ve sonrasında çekilen yapımların başvuruda bulunabileceği yarışmada, birinciye 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin ve iki adet 1.000'er TL özendirme ödülü olmak üzere toplam 17 bin TL ödül verilecek. Yarışmaya başvurular 16 Ekim 2017 tarihine kadar yapılabilecek. Yarışma ve başvuru koşullarıyla ilgili detaylı bilgilere http://www.serka.gov.tr/kisafilm/kisafilm.htmladresinden ulaşılabilir. 20 Eylül 2017, Çarşamba 15:10

Kaynak: Karsolay

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.