SPOR Haber Girişi : 16 Ağustos 2017 18:51

Kars'ta spor can çekişiyor!

Kars'ta spor can çekişiyor!
BAL Ligi'nde mücadele edecek olan Kars36 Spor, şehir stadının olmaması ve sentetik sahadaki soyunma odalarının yetersizliği nedeniyle çıkmazın eşiğine geldi.

Kars Güncel-BAL Ligi'nde mücadele edecek olan Kars36 Spor, şehir stadının olmaması ve sentetik sahadaki soyunma odalarının yetersizliği nedeniyle çıkmazın eşiğine geldi. Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, maçları oynayacak yerlerinin bulunmaması nedeniyle isyan bayrağını çekerken Gençlik ve Spor Bakanı  Osman Aşkın Bak'ı kentteki spor yatırımlarını yerinde görmesi için Kars'a davet etti.

DERT ÇOK

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne ait Halit Paşa Mahallesi'ndeki semt sahada basın açıklaması yapan Kars36 Spor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, hakem ve federasyon kurallarına uygun olmayacak şekilde dizayn edilen soyunma odaları ve tuvaletin yetersizliği yüzünden maçlara çıkma tehlikesi yaşadıklarını dile getirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait sentetik sahanın yanında yapılan soyunma odalarının da halen hizmete sokulamadığını, bugünden sonra yetişmesinin çok olduğunu belirten Başkan Yıldız, "Kars'ta bu amaca hizmet edecek başka bir tesis yok. Burada maç esnasında futbolculara hizmet verecek bir soyunma odası bile yok. Federasyon 'eğer soyunma odanız yoksa ligde mücadele edemezsiniz.' diyor ve bize maçlarımızı başka bir ilde veya başka bir ilçede yapmamızı söylüyorlar. Federasyon şu anda bu bulunduğumuz yeri bile kabul etmiyor. Biz burasını 2 sene kullandık ve 26 sporcu faydalandı. Tuvaleti yok, duşu yok. Düşünün ki kış şartlarında Susuz'dan veya Kağızman'dan Kars'a gelerek maça çıkan bir futbolcunun yolda geçirdiği zaman, soyunup maça hazırlanması, antrenman yapması, 90 dakika da maç sürüyor. Bu çocuklar nerede tuvalete gidecek? Diyelim ihtiyacını şuradaki vatandaşın duvarının dibine veya tesislerin duvarının dibine yaptı, ilkel şartlarda. Buradan da Kağızman'a üzerindeki terle dona dona, hasta olarak dönüyor. Bu reva mıdır?" diyerek dert yandı.

ŞEHİR STADI YIKILDI. ŞU ANDA STADIMIZ YOK

Şehir stadının yıkıldığını, kentin spor alanında adeta sınıfta kaldığını anlatan Yıldız, Amatör kulüplerinin bile maç yapabildikleri ve amatör spor kulüplerinin sporcu yetiştirebilecekleri tek yerin bu sentetik saha olduğunu kaydetti. "Başka bir alanımız yok." diyen Yıldız, Kafkas Üniversitesi'nin özerk olmasından dolayı maçların burada yapılmasına müsade edilmediği, etmesi halinde de bir dizi sıkıntılar yaşandığına da dikkat çekti.

VİCDANINIZ NASIL RAHAT EDECEK?

Semt sahasının yanında inşaatı bitmiş soyunma odalarının olduğunu fakat bu inşaatın da yarım kaldığını, duvarlarının örüldüğünü, üstüne betonunun atıldığını fakat içinin bitirilmediğini aktaran Yıldız, mazeret olarak da burayı alan müteahhitin iflas etmesinden dolayı buyarı yarım bıraktığı ve başka müteahhidin de buraya girmek istemediğinin gösterildiğini belirtti. Yıldız, "Bu imkanları kim sağlayacaksa, hangi kurum yürekli ve cesaretli olacaksa gelip buradaki müteahhidin bıraktığı yarım kalan 30 liralık 40 liralık eksiği tamamlayarak bu çocukların burada sporlarını yapabilmesi ve bahsettiğimiz bölgesel amatörün ve Kars yerel amatörün de devam edebilmesiyle alakalı böyle bir tesise ihtiyaç var. Geçen federasyondan gelip bu ayın 11'ine kadar bize bir süre tanıdılar. Bize 'siz buradaki soyunma odalarını bizim istediğimiz gibi etrafını telle kapatıp konuk takım alanıyla araya bir tel çekerseniz ve içerideki eksikleri de tamamlarsanız. Bu ayın 11'ine kadar haber verin biz tekrar kontrol edeceğiz, ligi devam ettirebilirsiniz. Yoksa izin vermiyoruz.' deniliyor. Şimdi soruyoruz diyoruz ki Sayın Valim, sayın Bakanım, sayın milletvekilim ve Başkanım, bu şehrin sporundan sorumlu müdüründen tut amirine kadar ne kadar insan varsa, biz böyle mi maç yapacağız? Şimdi bizim şehirdeki bu takımımızı alıp Ardahan'a veya diyelim ki Iğdır'a yada başka bir şehre maç yapmaya mı gidelim? Vicdanınız nasıl rahat edecek? Kars36 Spor'un lige devam edebilmesi için 2.5 milyon liraya yakın bir bütçeye ihtiyacı var. Biz bu bütçeyi şu anda sporcularımıza yüzde 15 peşin vererek, lig başladığında da diğer peşinatlarını ödemek şartıyla sözleşmeler yaptık. Bizler 'tesiste bu arkadaşlarımızın kumanyasını nereden tedarik edeceğiz, bu arkadaşlarımızın deplasman parasını nereden bulacağız, bu arkadaşlarımıza paralarını nasıl ödeyeceğiz, kaynak nereden bulacağız' diye kara kara düşünüyoruz. Sorunu ortadan kaldırmak için Vali beye mi, Sayın Bakanımıza mı, işadamlarına mı gideceğiz, biz nerede maç oynayacağız. Sahamız yok, soyunma odamız yok ve lige devam edebilmemizle alakalı bugün ne yazık ki şehirde böyle bir sorun var. Bununla alakalı kime gitsek bir bahane üretiyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü 15 günlük bir izne çıkmış." dedi.

KARS'TAKİ MAÇLARI BAŞKA İLLERDE Mİ YAPALIM!

Federasyonun istediği şekilde ve zamanda soyunma odaları hazır olmaz ise sıkıntının artacağına da dikkat çeken Başkan Yıldız, "Ayın 24'ünde de biz burada, ya biz burada oynayacağız eğer ki bize kuralarda çıkacak Ardahan, Hopa Iğdır. Bu üçünden birine ya biz gideceğiz ya da onlar bize gelecek. Ayın 24'ünde bayram öncesi biz Ziraat Kupası maçı yapacağız. Nerede oynayacağız? Bu kadar da duyarsızlık, bu kadar vurdumduymazlık olmaz. Düşünün ki ben bir kulüp başkanı olarak benim tek sorumluluğum ne, kulübümdeki futbolcumu, hocamı transfer etmek, kulübün kendi içerisindeki düzeni sağlamak ve idareci olmak. Ama bu şehirdeki stadı da, bu şehirdeki soyunma odalarını da, maç yapacağım alanı da benim yönetici olarak düşünecek halim yok ki. Bunu düşünmesi gereken Spor ve Gençlik Bakanlığı ve bakanlığın buradaki sorumlularıdır. Bu şehrin valisi, bu şehrin milletvekili, bu şehrin belediye başkanı, bu şehrin siyasi iktidarı olan AK Parti ve yerel iktidarda olan Milliyetçi Hareket Partisi. Bunların sorumluluğunda, bunların düşünmesi gerekmez mi? Düşünün ki bahsettiğimiz gibi bizim çocuklarımız buraya gelirken buna benzer ilkel şartlarda spor yapıyorlar."

GENÇLİK VE SPOR BAKANINI KARS'A DAVET ETTİ

Kars'ta spora sahip çıkılmadığını ve sürekli bahaneler üretildiğine dikkat çeken Yıldız, "Buradaki kurum müdürlerinin hepsi ilin sporu ve Karsspor olunca özellikle Gençlik ve Spor başta olmak üzere hepsi türlü bahaneler üretmektedir. Bize bahaneler üretiliyorsa demek ki vatandaşa ne bahaneler üretiliyor. Kars'ta bahsettiğimiz bu kurumların hepsinde dünya kadar bütçeleri olmasına rağmen şuraya 30-40 lira ayırma konusunda herkes bahaneler üretiyor. Ben buradan Spor Bakanı'na sesleniyorum. Diyorum ki Kars'a bir gelin, gelirken sizin Spor Bakanlığı olarak Kars'a yaptığınız yatırımları bir dolaşın. Nerede ne tesis yapmışsınız. Veya bu şehrin çocukları nerelerde spor yapabilir? Futboluyla, diğer branşlarda kaç tane tesis yapmışsınız Allah rızası için bir gelin görün. Hakikaten burası spor adına unutulmuş, ilkel şartlarda spor yapabilen bir şehir haline geldi. Kars iline hiç yakışmayacak, spor tesislerinin olmadığı bir ilimiz var. Sorunların üstünü kapatarak değil de size ne kadar sorun olduğunu anlatacak birkaç kulüple bu şehri bir dolaşın, ne kadar tesis fukarası, ne kadar sporla alakalı sıkıntıların yaşandığı bir şehir olduğunu görün. Dünya kadar yatırım yapıyorsunuz, dağları taşları dolduruyorsunuz, denizleri doldurarak stat yapmaya çalışıyorsunuz, gelin Allah rızası için arazisi ovası olan Kars'ta tesis sıkıntısı yaşıyoruz. Hiç olmazsa gelin bu şehre sahip çıkın. Burada bizim sorunları şikayet etme hakkımızın olmadığı bir ulaştırma bakanımız var. Ama ne yazık ki buradaki çalışan bahsettiğimiz gibi Gençlik ve Spor başta olmak üzere sporla alakalı ne kadar insan varsa diğer kurum müdürlerinin hepsi bakana bakana yanlış bilgiler vermekten, her şeyi güllük gülistanlık göstermekten başka yaptıkları bir şey yok. Bizim bu sıkıntılarla birlikte lige devam etme şansımız yok. Tesisten dolayı, soyunma odalarının olmamasından dolayı ve en önemlisi de 2.5 milyon liraya yakın bir bütçeye ihtiyaç var. Artık benim de 3 yıldır dayanacak gücüm kalmadı. Hakikaten Karsspor'dan dolayı iflas edecek duruma geldim. Bir kişinin sırtına bu kadar yük yüklenmez ki. Bu şehrin seçilmiş belediye başkanı var, bütçesi var. Buradaki Kafkas Üniversitesi'nin yıllık bütçesi 160 milyon liranın üzerindedir. Az bir bütçe değil. Diğer kurumların da bütçesi fazla ama spor kimsenin umurunda değil. Karsspormuş, bu şehrin takımıymış kimsenin umurunda değil." diye konuştu.

İŞADAMLARI GELİP PROTOKOLDE AĞIRLANIP, 2 TANE DE UCUZ ARSA ALIP İMARLATTIRIP GİDERLER

Başkan Yıldız konuşmasını şöyle tamamladı:

"İşadamlarına baktığınızda da işadamları bu şehre gelirler, protokolde ağırlanırlar ama giderken de bu şehirde 2 tane ucuz arsa alıp imarını yaptırıp acaba 3 lira daha fazla para nasıl kazanırımı düşünen insanlar var. Sporla alakalı ne yapacağız şaşırıp kalmışız. Onun için iki tane bu işi çözebilecek insan var, biri Ulaştırma Bakanı diğeri de Spor Bakanı. Spor Bakanı bu şehre hiç gelmemiştir, sizin aracılığınızla ulusal basına seslenerek Spor Bakanı'nın bu şehre gelmesini ve bu bahsettiğimiz sorunları yerinde incelemesini, hakikaten ne kadar tesis fukarası olduğumuzu ve ilkel şartlarda çocuklarımızın nasıl spor yaptığını gözleriyle görsünler. Bir an önce de çözüm bulsunlar."

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı/ Bedir Altunok


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.