GÜNDEM Haber Girişi : 15 Kasım 2017 18:02

Kars'ta Ürün Güvenliği Haftası

Kars'ta Ürün Güvenliği Haftası
ÜRÜN GÜVENLİĞİ HAFTASI
Kars Güncel-Ürün Güvenliği Haftası kapsamında ilimizde bulunan tüketicilerin/kullanıcıların ve üreticilerin ürün güvenliği, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri hakkında bilgilendirilmesine yönelik olarak Kars Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce, Ürün Güvenliği Haftası çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Piyasaya arz edilen ürünlerin güvenli ve mevzuatına uygun olup olmadığının denetlenmesine ilişkin tüm işlemleri kapsayan Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyetleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncelikli görevlerinden biridir. PGD; ürüne ilişkin teknik mevzuatı hazırlamaya ve yürütmeye yasal olarak yetkili olan kamu kuruluşlarının, ürünün piyasaya arzı veya dağıtımı aşamasında veya ürün piyasada iken ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediğini ve güvenli olup olmadığını denetlemesi veya denetlettirilmesi ile güvenli olmayan ürünlerin güvenli hale getirilmesinin temin edilmesi ve gerektiğinde idari yaptırım uygulanmasıdır.

Güvenli ürün, kullanım süresi içinde, normal kullanım koşullarında risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan ve temel gerekler (Ürünün; insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yasam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından sahip olması gereken asgari güvenlik koşulları) bakımından azami ölçüde koruma sağlayan üründür."

"CE" işareti ürünün güvenli olduğunu gösteren bir işarettir ve ürünün amacına uygun kullanılması halinde insan sağlığı, can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini gösterir.

Ürün Güvenliği Haftası kapsamında, ürün güvenliği ve piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri hakkında bilinçlendirilmesine yönelik olarak Kars Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından ilimizde bulunan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Alpaslan Anadolu Lisesi, Mihralibey Ortaokulunda olmak üzere üç adet öğrenim kurumunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kafkas Üniversitesinde stand açılarak bilgilendirme broşürleri dağıtılırken, Kars Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.