KARS Haber Girişi : 14 Ekim 2017 16:40

Kars'ta Vatandaşların Köprü İsyanı

Kars'ta Vatandaşların Köprü İsyanı
Kars'ta İnönü Caddesi üzerindeki köprünün yeniden yapım çalışmaları şebeke suyunun geçtiğinin borunun değiştirilememesi nedeniyle öylece kalakaldı.

Kars Güncel-Kentin araç yoğunluğunun en fazla olduğu Erzurum istikametindeki çıkış yolu olan İnönü Caddesi köprü yapım çalışmaları nedeniyle çıkmaza girdi.

DSİ bünyesinde yaklaşık 1 ay önce başlatılan çalışma nedeniyle mevcut köprü yıkıldı. Köprünün yıkılmasıyla birlikte caddenin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Bu defa araçlara Şehitler Mahallesi'nden sağlı sollu geçişler verildi. Bu geçiş yollarının da büyük bölümünün bozuk olması, bolca çukurların bulunması sürücüleri adeta isyan ettirdi. Geçiş verilen yollarda tamir ve onarım çalışmaları yapılmazken sürücülerde 1. Viteste dur-kalkla yol almaya çalıştı. Az da değil 1 ayı aşkın zamandır durum böyle. Köprünün ne zaman yapılıp faaliyete geçirileceği ise tam bir muamma. Bir yandan köprünün yapım çalışmasının ilerleyememesi nedeniyle yolun bir bölümünün araç geçişine kapatılması diğer yandan da araç geçişlerinin sağlandığı yollardaki bozukluklar sıkıntıyı daha da artırdı.

Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Veli Bağış da muhtarlık binasının karşısında DSİ kanallarının üzerindeki köprünün yapım çalışmalarının ilerlememesinden bölge esnafının dert yandığını söyledi. Uzunca bir zamandır trafiğe kapalı bölgedeki esnafın iş yapamamaktan şikayetçi olduklarını belirten Muhtar Veli Bağış, köprü altından geçen şebeke suyu borusunun değiştirilmesi gerektiğini bu tip borunun da bir türlü temin edilemediğinden yakındı.

Muhtar Bağış, "Buranın halini görüyorsunuz. DSİ'den kaynaklandığı için 'borumuz yok boru siparişi vermişiz' diyorlar. Yapılan bir şey yok. Bu su sorusu ve şebeke suları buradan geçiyor. Bu boruların yer altından geçirilmesi lazım. Buna da boru olmadığı söylendiğinden öylece bekliyor. DSİ'den bu soruna el atmasını bekliyoruz. Esnaf büyük derecede mağdur. Şu anda bir faaliyet yoktur. İşimiz bir tek boruya kaldı" diye konuştu.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.