KARS Haber Girişi : 22 Ekim 2017 16:09

Kars'ta Yapılan Engelli Yürüyüş Bandı Görenleri Şaşırttı

Kars'ta Yapılan Engelli Yürüyüş Bandı Görenleri Şaşırttı
Kars'ta Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Faikbey Caddesi'ndeki yaya kaldırımlarına yapılan "Görme Engelli Yürüyüş Bantları" görenleri şaşırttı.
Kars Güncel- Kars'ta Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Faikbey Caddesi'ndeki yaya kaldırımlarına yapılan "Görme Engelli Yürüyüş Bantları" görenleri şaşırttı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatları, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve Kars Valisi Rahmi Doğan'ın da çalışmaları yakından takip ederek üzerinde durdukları Faikbey Caddesi'nin gerek yaya kaldırımı gerekse araç yolunun tamamen sökülerek yeniden modern yaya kaldırımı ve sıcak asfalta kavuşması Karslı vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştı.
Ancak Cadde üzerinde bulunan ve Görme Engelli Yürüyüş Bantları'nın yapımında vatandaşlarca sonradan fark edilen bu hata tepkilere yol açmakta. Özellikle sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda bu durumun engellilere verilen değere yakışmadığı belirtilerek yetkililerden müdahale edilmesi istenildi.
Faikbey Caddesi üzerinde olan Görme Engelli Yürüyüş Bantlarının özellikle yer altında bulunan menfez kapaklarına denk gelen kısımları düz alan olmasına rağmen menfezin etrafını dolaşarak sadece göstermelik olarak yapılmış dedirtmeye yetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.