GÜNDEM Haber Girişi : 22 Ağustos 2017 23:45

Kars'tan Gelen Kurbanlıklar Kurban Çadırında Yerini Aldı

Kars'tan Gelen Kurbanlıklar Kurban Çadırında Yerini Aldı
Hayvancılık ve tarım ile geçimini sağlayan Kars ,Ardahan , Çıldır'dan gelen kurbanlıklar İstanbul'daki Kurbanlık çadırlarında yerini aldı.
Kars Güncel- Bu sene kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre biraz daha  artış olmasına rağmen ilk günler beklenenden çok satış yapıldı. Çıldır'ın Saymalı (Koğas) köyünden kurbanlık getiren Aşık Tuncer  bu sene satışların beklenenden daha iyi olduğunu ilk iki gün epeyce kurbanlık sattığını söyledi.

Bu sene geçen yıllara göre daha az kurbanlık getirilmiş. Gelen kurbanlık sayısında her geçen yıl azalma görülüyor. Kurbanlık sahipleri bu işin çok zahmetli ve masraflı olmasından şikayetçi.   Çadır yeri için 8.000 TL, her çadırın zemini için 5.000 TL, Kamyon için 6.000 TL yirmi büyükbaş hayvan için yaklaşık 20.000 TL onbeş  günlük yem, kurban sahipleri ve çobanların şahsi giderleri de bu harcamalara eklendiğinde her bir kurbanlık için en az bin ikiyüz  lira maliyet biniyor.

Önceki yıllarda kurbanlık getirenlerin çoğu bu sene kurbanlıkları köylerinde satmayı tercih ettiler.

Kurbanlık fiyatları 8 ile 18 bin TL arasında değişiyor. Kimi satıcılar canlı kurbanlığı kilosu yirmi liradan kantara çıkarıp satmayı tercih ediyorlar. Kurbanlık her ortak için  2.000-2.500 liraya mal oluyor.

Sıkı pazarlıkların yapıldığı kurbanlık çadırlarında ilgi çeken diyaloglar da oluyor. Bir satıcı fiyata zarar ettiğini söylerken

"Ya gurban olduğum senin dediğine verirsem ben zarar ederim " diyor.  Alıcı,  "ya sen niye kurban oluyorsun gel anlaşalım kurbanlıklar bunlar, bunlar bize kurban olsun"

Kurbanlığını alanların kimisi "Aslan", " İbo"," Şaban", "Berzan" , "Eylül"  gibi kendi isimlerini yazarken kimisi arabalarının plaka numarasını yazıyor, kimi de kulak numaralarının fotoğrafını çekip bayram sabahı almak üzere kaparo verip ayrılıyor.

Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.