KARS Haber Girişi : 21 Temmuz 2018 17:31

Karsa Yakışan Hayrat Çeşmesini Yasin Aşkım Yıldırım Yaptıracak

Karsa Yakışan Hayrat Çeşmesini Yasin Aşkım Yıldırım Yaptıracak
Kars Güncel ve Kars Olay Gazetelerinin "Kars’ta Bu Çeşme Yapılmayı Bekliyor!" başlıklı haberine Karsın sevilen simalarından işadamı, siyasetçi hayırsever Yasin Aşkın Yıldırım sessiz kalmayarak çeşmenin Kars'a yakışacak şekilde yapılmasına talip oldu.
Kars Güncel- Kars Güncel ve Kars Olay Gazetelerinin "Kars’ta Bu Çeşme Yapılmayı Bekliyor!" başlıklı haberine Karsın sevilen simalarından işadamı, siyasetçi hayırsever Yasin Aşkın Yıldırım sessiz kalmayarak çeşmenin Kars'a yakışacak şekilde yapılmasına talip oldu. 
Kars’ta çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Evliya Cami yanında bulunan alandaki çeşme görsel kirlilik oluşturuyordu. Haber Merkezimize vatandaşlar tarafından atılan mesajlarda inanç merkezi konumuna gelen Evliya Cami, Hasan Harakani Türbesi ve Kars Kalesi eteklerinde bulunan alanın dahada güzel olması talepleri sonrasında duyarlı Karslı vatandaşlar sessiz kalmadı.
Karsın yetiştirdiği ve halk tarafından sevilen siyasetçi ve hayırsever işadamı Yasin Aşkın Yıldırım çeşmenin yapılması için gerekli girişimleri yaparak, alınacak izin sonrasında çalışmalara başlayacağını duyurdu.
Yasin Aşkın Yıldırım yaptığı açıklamada; "İnsana hizmet eden Kars için  Her şeye varım  bu konuda duyarlı olduğunuz için Kars güncel habere teşekkür ederim. Gerekli girişimlere başladım inşallah kısa zamanda gerekli  izni alıp çevre düzenlemesine uygun karsımıza yakışır bir çeşmeyi  halkın hizmetine sunarız." şeklinde oldu.

Kars’ta Bu Çeşme Yapılmayı Bekliyor!
18.07.2018 15:56

Kars’ta Bu ÇeÅŸme Yapılmayı Bekliyor! Kars Güncel-Kars’ta geçen yılda başlanan evliya cami bahçe ve çevresinin düzenlenmesinin ardından Kars Kalesinin muhteşem görüntüsü ortaya çıkarılmıştı. Vatandaşlarında takdirini toplamayı başaran Evliya Cami çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından kaldırımın ortasında bulunan o şadırvansız çeşme ise yapılmayı bekliyor. Çeşmenin kötü görüntüsüne tepki gösteren vatandaşlar; “Bu mahalle eskiden çok bakımsız idi şimdi ise tam bir turistik alan olmuş durumda. Özellikle başka şehirlerden gelen yerli yabancı turistler buralarda geziyor. Bildiğimiz kadarıyla Kars Valiliği koordinesinde yapılan bu çevre düzenlemesi bu alanlara nefes aldırdı. Ama gelin görün ki kaldırım ortasında bulunan çeşme yapılmasını talep ediyor. En azından hiçbir şey yapılamıyorsa hemen 10 metre ileride bulunan ve atıl halde bekletilen şadırvan buraya taşınsın ve bu çirkin görüntüden kurtulsun burası. Umarız yetkililer bu talebimize kulak tıkamaz ve gereğini yaparlar.” diyerek taleplerini yetkililere bildirdiler. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.