KARS Haber Girişi : 19 Şubat 2018 23:01

Karsın En Büyük Hayvan Pazarını Selim Belediyesi Açıyor

Karsın En Büyük Hayvan Pazarını Selim Belediyesi Açıyor
Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Kars'ta canlı hayvan alım satım ve sevk işlemlerinin yapılacağı ve içerisinde hayvan sağlığı, sevk işlemlerininde yapılabileceği modern hayvan pazarının açılışa hazırlandığını belirtti.
Kars Güncel- Kars'ta hayvancılığın lokomotifi olan Selim İlçesi modern hayvan pazarına kavuşuyor.
Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma (AKAK) Projesi kapsamında  05.10.2016 tarihinde 710 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip ve içerisinde hayvan sevk ve sağlık kontrollerinin yapılabileceği, aynı zamanda alıcı ve satıcılarında sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlanarak yaklaşık 1 Milyon 700 Bin Türk Lirası harcanarak yapılan Selim Belediyesi Modern Hayvan Pazarı açılışa hazırlanıyor.
Proje kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey'in projeye destekleri ve Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun'un da yapım aşamasında yakından takip ettiği Modern Hayvan Pazarı Projesi tamamlandığında Kars, Iğdır ve Ardahan illerinden hayvan alım satımı için Selim İlçesine gelen vatandaşlara büyük bir hizmet sunulmuş olacak.
Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun'un yaptığı açıklamada;   
AKAKP projesi kapsamında bölgenin en büyük hayvan pazarımızı daha modern ve üstü kapalı hijyenik temiz olması için ,aynı zamanda alım satım işlemlerin daha rahat olması için her türlü yeniliği içinde barındıracak hayvan pazarımızın yer teslimini 2016 yılında yaparak, inşaat firması yetkilileri ile imzalarımızı attık. Çalışmalarımız mevsimsel şartların el verdiği sürece aralıksız devam etti. Bu projeyi Kars'a ve Selim İlçemize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan ve milletvekilimiz Selahattin Beyribey'e ilçemiz ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Hayvan pazarı projemiz planlanan tarihte hizmete açılacaktı ancak mevsimsel şartlar sebebi ile bir iki aylık süre uzatımı ile tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.
"Köylü milletin efendisidir,sözünü kendimize düstur seçtik"
Böylece Köylü milletin efendisidir,sözünü kendimize düstur seçerek hizmet anlayışımızın gereğini yaptık.
2015 yılı TUİK verilerine göre büyükbaş hayvan varlığında ülke sıralamasında ilk 5'te olan Kars'a yönelik yapılan bu tesisin hayvancılığın gelişmesinde önemli olacağını, yine aynı şekilde 2015 yılı TÜİK verilerine göre  Selim'de büyükbaş hayvan varlıklarının Türkiye'de 15-20 ilden fazla olduğunu, dolayısıyla bizlerde bölgemizin temel gelir kaynaklarından olan hayvancılığa ve ilçe halkımıza bu tesisi kazandırmak için gerekli çalışmaları başlattık ve şükürler olsun ki projemiz tamamlanma aşamasına geldi." dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ankaradan Cemal yıldırım 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın başkanım selim yıllardır böyle hizmet görmedi allah sizden razı olsun