YAŞAM Haber Girişi : 30 Kasım 2018 16:17

Karslı Şehidin İsmine Büyük Saygısızlık

Karslı Şehidin İsmine Büyük Saygısızlık
2007 yılında askerlik görevini yaparken Şırnak'ta terör örgütü tarafından şehit edilen Turgay Salgar'ın isminin verildiği hayrat çeşmesinin son hali görenlerin vicdanlarını sızlattı.
Kars Güncel- Kars'ta Ahmet Arslan Bulvaru üzerinde bulunan ARAS EDAŞ İl Koordinatörlüğü binası ile DSİ Pompa İstasyonu arasındaki alana geçtiğimiz yıllarda şehit olan Komando Çavuş Turgay Salgar'ın yakınları tarafından yaptırılan hayrat çeşmesinin sökülerek kullanılamaz hale getirildiği ve şehidimizin isminin yazılı olduğu kısımın ise ihata duvarı olarak kullanılması görenlerin vicdanını sızlatıyor.

Üniversite yolu üzerinde vatandaşların yoğun kullanım güzergahı arasında olan yoldan geçen vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarına daha özenle sahip çıkmalıyız, isimlerinin yaşatılması için yapılan bu gibi eserlerin ise daha fazla özen gösterilmesi gerekiyor. Malesef görüyoruz ki çeşme sökülmüş fakat şehidimizin isminin yazılı olduğu mermer ihata duvarı olarak kullanılıyor. Yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerekiyor." şeklinde oldu.

Bizlerde Kars Güncel ailesi olarak vatanımız için canını seve seve feda eden kahramanlarımızın hatıralarına daha fazla saygı gösterilmesi adına yetkili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.