EĞITIM Haber Girişi : 23 Temmuz 2019 13:06

Karslı Sudenur'un Bursluluk Sınavı Başarısı

Karslı Sudenur'un Bursluluk Sınavı Başarısı
Kars'ta 7. sınıf öğrencisi Sudenur Sıla Şeyhan 2019 yılında gerçekleştirilen Bursluluk Sınavı'nda 100 soruda 1 yanlış yaparak 497,227 puanla burs almaya hak kazandı.

Kars Güncel- 2 Haziran tarihinde binlerce öğrencinin katıldığı bursluluk sınav sonuçları öğrenci ve veliler tarafından merak ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sınav sonuçlarında Karsın Susuz İlçesinde yaşayan 7. sınıf öğrencisi Sudenur Sıla Şeyhan bir başarıya imza atarak burs almaya hak kazandı.

Karsın Susuz İlçesinde Ferhat ve Handan Şeyhan çiftinin üç çocuklarından olup 75. Yıl İMKB İncesuYatılı Bölge Ortaokulunda 7. sınıfta öğrenim gören 13 yaşındaki Sudenur Sıla Şeyhan 2 Haziran'da gerçekleştirilen Bursluluk Sınavı'nda 100 soruda 1 yanlış yaparak 497 puan aldı.

Şeyhan ayrıca 2018 yılında olan bursluluk sınavında da burs almaya hak kazanırken, iddiaya göre yapılan hata nedeniyle 2018 yılında burs alamadı.

Bursluluk Sınavı Nedir? Kazanan Öğrencilere Ne Kadar Burs Verilecek?

Bursluluk sınav sonuçları 2019 eski adıyla PYBS sonuçları bugün MEB tarafından öğrencilerin erişime açılacak. Devletin öğrencilere, lise bitimine kadar geri ödemesiz olarak ödeyeceği 260 lirayı almaya hak kazanan öğrenciler belli oluyor. 18 yaşını doldurmamış öğrencilerin alabilecek bursluluk parası Vakıfbank'a yatırılacak. İlk bursluluk ödemesi ile 2019 Ekim ayının ilk haftası yapılacak. 

İOKBS sonuçlarının belli olmasıyla birlikte öğrenci 18 yaşını doldurana kadar geçerli olan burs, 5. 6. 7. 8. sınıflar ile hazırlık sınıfı, 9. 10. 11. 12. sınıf öğrencilerine geri ödemesiz olarak verilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.