KARS Haber Girişi : 24 Şubat 2019 00:56

Karslı Vatandaşlar Pahalı Sebze Fiyatlarından Dolayı Tanzim Satış İstiyor

Karslı Vatandaşlar Pahalı Sebze Fiyatlarından Dolayı Tanzim Satış İstiyor
Kars'ta vatandaşlar sebze fiyatlarındaki yüksek fiyatlar nedeniyle, son günlerde gündemde olan Tanzim Satış Noktası'nın Kars'ta olmasını istiyor.
Kars Güncel- Kars'ta vatandaşlar cep yakan sebze meyve fiyatları için Tanzim Satış noktasının Kars'ta açılmasını talep ettiler.

Son zamanlarda sebze-meyve fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmek amacıyla, büyükşehirler başta olmak üzere şehirlerin meydanlarında, tanzim satış noktaları kuruldu. Böylece yüksek fiyatlı ürünler tanzim satış noktalarında düşük fiyatlardan tüketiciye sunulmaya başladı.

Kars'ta özellikle nakliye gibi gider kalemlerinin öne sürülerek sebze meyve fiyatlarında ki artış vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayamamasına sebep oluyor. Kars'ta geçtiğimiz günlerde kabak, patlıcan, dolmalık biberin kilogram fiyatı 16 TL den satışa sunulmuş, daha sonra kilogram fiyatları 9,5 TL- 12 TL'ye düşerek tüketiciye sunulmuştu.

Karslı vatandaşlar alım gücünün azalması nedeniyle ucuz sebze ve meyve alabilmek için Tanzim Satış Noktasının Kars'a da açılmasını istiyor. Özellikle bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ; " Gerekirse 81 ilde tanzim satışa gideriz" açıklamasından sonra bu taleplerine devlet yetkililerinden çözüm bulmasını istedi.

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şu şekilde; 
CNN Türk canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biz burada 31 Mart'a kadar süreci devam ettireceğiz. Zincir marketlere ne oluyor? Niye rahatsız oluyorsunuz. Siz 300-350 çeşit ürün satıyorsunuz. Biz vatandaşımızın günlük temin etmek zorunda kaldıklarını orada satıyoruz. Et kıymada da siz aynı oyunu oynadınız. Bir ara 35'e çıktı biz devreye girince 28'e düştü."

"BU İŞE BÖYLE GİDERSE, 81 İLDE TANZİM SATIŞI YAYARIZ"
"Biz devletsek bu zulmü ortadan kaldırmamız lazım. Bu iş böyle giderse, kalkarız Türkiye'de 81 vilayette tanzim satışları oluşturur ve vatandaşa ucuz ürün teminine çalışırız. Bunu yaygınlaştırarak, ürün çeşitlerini arttırarak. Devlet olarak bizim ne işimiz var piyasada? Bizim denetim görevimimiz var. Bunu yapmamız lazım. Fırsatçılara derslerini vermemiz lazım."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.