SPOR Haber Girişi : 15 Ekim 2017 15:04

Karsspor Bir Kere Daha Yalnız Kaldı!

Karsspor Bir Kere Daha Yalnız Kaldı!
Kars Valiliği'nin düzenlediği Kars36 Spor'a Destek Gecesine 200 davetliden 20 kişinin katılması üzüntü yarattı.
Kars Güncel-Kafkas Üniversitesi Konukevi'nde düzenlenen Vali Rahmi Doğan'ın başkanlığındaki etkinliğe Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İşadamları Ümit Kalk, Turgut Torunoğlulları, Kars36 Spor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Cihan Otomotiv Genel Müdürü Rahmi Korkmaz, işadamları, esnaflar, takım yönetimi ve futbolcular katıldı.

Kars36 Spor'un son zamanlarda elde ettiği başarılar ve 3 turu atlamasındaki azmi ve fedakarlığının yer aldığı sinevizyon gösterisinden sonra Kars36 Spor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız bir konuşma yaptı.

Kars Valisi Rahmi Doğan öncülüğünde düzenlenen destek gecesine katılım olmamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Yıldız, "Tabi ki sayın valimde çok hayal kırıklığına uğradı, bizde, kıymetli protokolde. Çünkü bizim hemşehrilerimiz vafalıydı. Hakikaten iline sahip çıkandı. Kendi öz değerlerine sahip çıkandı. Kendi şehrini temsil eden, kendi şehrinin ismini duyurmak adına gençlere spor yaparak ayakta tutan bir kulübe sahip çıkmalarıyla alakalı bir katkı gecesiydi ama bu katkı gecesinde sayısı 20'yu bulan esnaf hemşehrimiz var. Bu üzücü tabi ki. Çünkü sayın valimize, belediye başkanımıza, kıymetli protokole anlattık." diyerek nasıl desteksiz kaldıklarını anlattı.

GEREKİRSE SİMİT SATARIZ
Kulübün yıllık giderinin yaklaşık 1.5 milyon TL olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldız, "Tek başına bir adama bu kadar yük yüklenirse bu yük ağır gelir. 3 yılı geçti ama bu yıl dayanamıyoruz. Türkiye piyasasının da kötü olduğu bu ortamda tamamen nakitle dönen 2.5 milyonluk bir bütçeyi bir hemşehrinizden bunu da beklemeniz şu anlama gelir; samimi olarak söylüyorum ben sizin evladınızım kardeşinizim; Muharrem Yıldız'ı iflas ettirirsiniz. Bundan da çok mutlu olursanız seve seve varım. Bizde gider simit satarız. Hakikaten öyle bir duruma geldik. Bal ligine çıkmışız, iyi bir hamle yakalamışız, turları geçmeye gayret ediyoruz. Boyumuz kilomuz çok kısa ve hafif olmasına rağmen dev takımlarla mücadele eden bir ekip var. Ve kıt kanaat imkanlarla kurmuşuz. O çocukların çok az paralarını ödemişiz bir kısım paralarını ödeyememişiz. Her seferinde 'iyi olur arkadaşlar, kıymetli hemşehrilerimiz arkamızda olacaklar. Kaynaklar aktarılacak bir şekilde yardımlaşacağız size o vaad ettiğimiz paralarınız ödenecek' ümidiyle bu takım halen mücadele ediyor. Belki biz inançlı samimi hakikaten bir aile takımı oluşturmuş olmasaydık belki kulüp bugün dağılmış olurdu." diye konuştu.

Yıldız daha sonra şunları söyledi:
"Çünkü; başlayalı 2.5 ay olmuş daha biz yüzde 15'lik nakit paralarını ödeyebilmişiz. Maç başları ve primleri de hala duruyor. Ne yapacağız peki? Şaşırıp kalmışız. Bugün bu salondaki ortamı gördükten sonra da mesaj sistemiyle sosyal medyadan dilimizin döndüğü kadarıyla her taraftan yaymamıza rağmen 400 hemşehrimiz mesaj göndermiş ama o 400 hemşehrimizin geri dönüşünü 80 tanesi onaylamış. Diğerleri onaylamamış. İşte bunları yaşarken şok olup duruyoruz. Yani bir mesajla katkı sağlayabilecek imkanı var onu da yapmıyor. Bir çok hemşehrimiz bu şehirden para kazanıyorlar bu şehrin insanları ama geri dönüşü yok. Ne yapalım. Yani çok hazırlanmıştım. İleriye dönük çok şey söyleyecektim, kafamda çok şey vardı ama yutkundum konuşamıyorum. Çünkü artık bu salondaki bu toplantı hakikaten hayal kurmamı bile gerilere attı. Sayın valime çok teşekkür ediyorum. Sizin hakikaten ne kadar bize sahip çıkmak istediğinizi, Karsspor'u bir yere taşımanın ne kadar önemli olduğunu, bir sporla şehrin ne kadar tanınabildiğini her zaman söylediniz ve bugün bunu ispat ettiniz. Size minnettarız çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. İnşallah güzel günler olacaktır. Tekrar saygılar sunuyorum. Bütün gelenler için de hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum."

VALİ DOĞAN'DAN HAKLI SİTEM
Kars Valisi Rahmi Doğan, "Öncelikle yemeğe teşrif eden, bizleri kırmayan, buraya kadar gelen tüm dostlara, hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Göreve başladığım ilk günlerdi Karsspor yönetimi ziyaretinde Karsspora destek demişti. Bizde o zamanda 'söz, yaparız' demiştik ancak  şehrin çeşitli sosyal kesimleriyle görüştüğümüzde bu desteğin olmadığını o zamanda görmüşüm.  Ama ben şuna inandım ki spor gerçekten birleştiricidir. Spor; kardeşliği, dostluğu, arkadaşlığı, şehir olma kültürünü gösteren simge modellerden bir tanesidir. Gençliği bir araya toplayıp onları yönlendiren güzel bir hizmettir." dedi.

Vali Doğan ayrıca, "Tabi Karslılar özellikle Kars dışındaki Karslılar, Karsspora Kars'ta yaşayanlardan biraz daha fazla gönül veriyor diye düşünüyorum. Çünkü sosyal medyadan tarafıma gelen mesajlar ve emaillerime baktığımda İstanbul'daki, Ankara'daki diğer illerdeki Karslıların Karsspor'u, Kars'ta yaşayanlardan daha fazla düşündüğünü görüyorum. Tabi Başkan geçen hafta içerisinde beni ziyaret ettiğinde destek talebinde bulundu. Tabi Karsspor biraz önce izledik başarılara imza attı ve üç tur atladı. İyi de gidiyor. Bizde kendi adamıza yapmamız gereken neyse yapalım düşüncesiyle böyle bir tertip düzenledik. 200 kişi davet ettik toplam gelen kişi sayısı bizim korumalar, basın mensupları ve diğer arkadaşlarımızı çıktığımızda 20 kişi gelmiş. Yani davet ettiklerimizin yüzde 90'ı buraya iştirak etmemişler. Başkan biraz daha sitemli konuştu ama ben tabi çok sitem etmeyeceğim çünkü; az çok bu tabloyu görüp bilen birisi olarak çok da hayal kırıklığına uğramadım. Kars'ta şöyle bir özellik var. Bire bir konuştuğunuzda herkes her şeyi konuşuyor ama iş yapmaya gelindiğinde hiç kimseyi yanınızda göremiyorsunuz." diye konuştu.

VALİ DOĞAN: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM
Çok hoş olmayan bir durumla karşılaştığını ifade eden Vali Doğan, "Ben çok hayal kırıklığı yaşamadım diyorum yunun için diyorum çünkü ben bunu. Yaptığım her projede görüyorum. Yaptığım her işte görüyorum. Her işin başında beklemezsem, sabahtan gidip o işi takip etmezsem, akşam eve dönerken tekrar o işin başına gitmezsem hiçbir işin yürümediğini görüyorum. Tam 16 aydır buradayım. 16 aydır her yaptığım işte yanız başıma yürümeye alıştım. O yüzden kendi işini kendiniz yapacaksınız. Tüm sporcu kardeşlerime de buradan sesleniyorum; siz bir yola çıktığınız, bu yolda azim ve kararlılıkla devam edin. Tabi sizin arkanızda olacak olanlar vardır. Ama siz bu azim ve kararlılıkla yürürseniz bu başarıyı elbette elde edeceksiniz. Tabi sitem boş değil ama gerçekten bugün çok üzüntü verici bir durum. En azından şahsım adına şunu ifade etmek istiyorum. 16 aydır bu şehre hizmet etmiş biri olarak davet etmiş olduğum 200 kişiden en az yarısı gelir diye hesaplamıştım. Demek ki yapmış olduğumuz işlerin karşılığı da buymuş. Bunu görmüş ve anlamış oldum. Üzüldüm. Para pul bulunur, bunlar çok zor işler değil. Bir hayırsever çıkar bir siyasetçi çıkar bir bürokrat çıkar elindeki imkanların bir kısmını bu yöne yönlendirir ve Karsspor gerekli maddi desteği de bulur. Ama olaya bakış açısı gerçekten acı verici. Çok hoş olmayan bir durum. İstanbul için de bir program tertipliyordunuz böyle bir  programı İstanbul için bence hiç düşünmeyin. Çünkü Kars'ın kendi içerisinde buraya bu insanlar gelmiyorsa İstanbul'da da benzer bir ortamda bulunmak açıkçası istemem. Ama yine de umutsuzluğa kapılmayın; sayın bakanımız var. Sayın bakanımızla İstanbul'da tanıtım günlerinde bir araya geleceğiz. Yine tekrar istişare ederiz. Karsspor yoluna devam etsin.  Biz varız." Şeklinde konuştu.

TARAFTARLAR: HELAL OLSUN SANA RAHMİ BABA
Taraftarlarda "Sivas'ta doğdu Karssporlu oldu. Helal olsun sana Rahmi Baba, Rahmi Baba" sloganları ve alkışların ardından konuşmasına devam eden Vali Rahmi Doğan şunları söyledi:

"Biz gerekli desteği vereceğiz. Sayın bakanımızda verecektir. Onu adına da burada konuşuyorum. Kendisi de gerekli imkanları kullanarak bu desteği verecektir. Siz yolunuza devam etmeye bakın. Biz, imkanları sunarak gerekli desteği veririz." 

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı


HABER VİDEOSU 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.