EĞITIM Haber Girişi : 06 Ocak 2019 01:22

Karsta Öğrenciler Sarıkamış Şehitleri İçin Şiir Yazdı

Karsta Öğrenciler Sarıkamış Şehitleri İçin Şiir Yazdı
Karslı iki öğrenci Sarıkamış Şehitleri için hem şiir hemde şehitlere mektup yazdılar.

Kars Güncel-Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik lisesi son sınıf öğrencileri olan Elif Akın ve Rabia Bayrambey isimli iki öğrenci Sarıkamış şehitleri için hem mektup hemde akrostiş şiir yazarak Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan 90 bin asker için 104.üncü anma yıl dönümü dolayısıyla duygularını dile getirdiler.


Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik lisesi son sınıf öğrencisi olan Rabia Bayrambey'in Sarıkamış Şehitlerine Yazdığı Mektup şöyle:

SARIKAMIŞ'A 
"104 yıl... Dile kolay tam 104 yıl geçmiş donarak şehit olan askerlerimizin üstünden. Adını duyunca hatırlarım; tarihe damga vurmuş anları,umutları,hayalleri... Birde sen anlat  o günü Sarıkamış! Küçük-büyük demeden sırf senin için düşmüşlerdi yollara. Kolay değildi bile bile ölüme gitmek.

Her yıl bu ayda içimi yakan bir kor ateş vardır. 14 yaşındaki Mehmedimin anasına sarılması gelir aklıma. Vatan için bayrak için  hayatından vazgeçen kahramanlardan biriydi. Ah be Sarıkamış! O yiğitler için ne kadar zor bir sınavdı. Yavaş yavaş beyaz ölüm sarıyordu dört bir yanlarını. Vee huzuru buldular şahadet şerbetinde. Kar herşeyi kapatıyordu; gözyaşları, taşı toprağı ve toprağa verilenleri. Bir tek anne-babaların gözyaşlarını ve acılarını kapatamıyordu. 90 bin evladın acısı dağları bile dağlıyordu. Ailelerini,sevdiklerini ,hayellerini, umutlarını karlar üstünde bırakıp; kendileri karlar altında kalmıştı.

"Unutmayacaklar, bizi unutmayacaklar." demişlerdi. Biz herkesi, herşeyi unuturuz da sizi unutmaz unutturmayız. Bugün bile biz soğuğa dayanamazken onlar o soğukta canlarını verdiler. Vatana millete olan borcunu fazlasıyla ödemiş bir ecdadın torunları olarak onlara minnettarız. Ruhları şad mekanları cennet olsun. "

Aynı Okulun öğrencisi olan Elif Akın'ın Sarıkamış Şehitleri için yazmış olduğu akrostiş şiir ise şöyle;

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.