EĞITIM Haber Girişi : 27 Haziran 2018 12:37

Karsta Yaz Kuran Kursları Başladı

Karsta Yaz Kuran Kursları Başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verildiği Yaz Kur’an Kursları açıldı.

Kars Güncel-Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, 25 Haziran’da başlayan ve 8 haftalık eğitim programı ile 17 Ağustos'a kadar sürecek olan Yaz Kurslarına ilgi her geçen gün daha da artıyor.

Kars’ta il genelinde 413 yerde kurs açıldı. 521 öğretici tarafından verilen kurslara şu ana kadar 13 bin civarında çocuk kursiyerin katılması planlanıyor.

Yaz Kuran kursuları açılış programı yapıldı. Kars’ta yaz kuran kursları açılış programı Merkez Fethiye Camiinde gerçekleşti. İl Müftüsü Mehmet Genç Müftülük personelinin katılımıyla gerçekleşen açılış programında müftü Genç; bu yıl Kars’ta hedef 13 bin çoçuğumuzun camilerle buluşmasını sağlamak dedi. Çocuklara hediyeler dağıtan il Müftüsü onlarla fotoğraf çektirdi. Kuran kurslarının başta çocuklar ve hocaları olmak üzere milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 

İl Müftülüğü tarafından organize edilen kurslar camiler başta olmak üzere mevcut Kur’an Kurslarında veriliyor. Sınıflı kurslarda ve camilerde ve geniş salonlu yerlerde eğitimler veriliyor. Kurslara katılanların yüzde 90’ı, 7-15 yaş arası çocuklardan, yüzde 10’u da 4-6 yaş grubundan oluyor.

ÇOCUKLUKLARINI YAŞIYORLAR
Camilerde verilen kurslar renkli görüntülere sahne oluyor. Kız çocuklarının oyuncak bebeklerini de yanlarından ayırmadığı kurslarda camiler içinde yatıp uyuyan, güreş tutanlara da bile rastlamak mümkün. Bebeklerini yanlarından ayırmayan çocuklar bir andan onları seviyor diğer yandan da Kur’an ve dini bilgileri öğreniyorlar. Kurslarda canı sıkılanlar ise cami bahçesinde top ve diğer oyunlardan oynayarak günlerini gün ediyorlar.

Kursa gelen öğrencilerde memnuniyetlerini dile getirerek Kur’an öğreniyor olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.