EĞITIM Haber Girişi : 27 Aralık 2018 21:34

KAÜ Rektörü Hüsnü Kapu'dan Mehmet Akif Ersoy Mesajı

KAÜ Rektörü Hüsnü Kapu'dan Mehmet Akif Ersoy Mesajı
Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 82. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kars Güncel- Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 82. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda: "Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'mızla, milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini ölümsüzleştirmiştir. Mehmet Akif Ersoy, sadece büyük bir şair değil, aynı zamanda kendini, Anadolu insanını ve bütün İslam ümmetinin istiklal ve istikbal mücadelesine adamış bir dava adamı ve mütefekkirdir. Milletimizin ve tüm İslam coğrafyasının duygularına tercüman olmuş önemli bir şahsiyettir. Bu büyük şairimizin eserleri, bugün de milletimizin duygularına tercüman olmaya devam etmektedir. Bu duygularla Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 82. Yıldönümünde bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.