KARS Haber Girişi : 11 Nisan 2019 11:29

KHK’lı Başkanlara Mazbata Verilmeyecek

KHK’lı Başkanlara Mazbata Verilmeyecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimleri kazanan ancak daha önce KHK ile ihraç edilen başkanlara mazbata verilmemesini kararlaştırdı.

Kars Güncel-Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimleri kazanan ancak daha önce KHK ile ihraç edilen başkanlara mazbata verilmemesini kararlaştırdı.

YSK, bugünkü toplantısında KHK’lı isimlerin başvurularını gündeme aldı ve karar verdi. Karara göre, seçimleri kazanan ancak KHK ile ihraç edildiği belirlenen isimlere mazbata verilmeyecek. Bu adayların seçimi kazandıkları yerlerde yarışı ikinci sırada bitiren isimlere mazbata verilecek.

7 Nisan 2019 Tarihli Haberimiz "Dağpınar'da Seçime İtiraz"
Kars'ın Digor İlçesi Dağpınar Beldesinde de 31 Mart Yerel Seçimlerine itiraz geldi.

Kars'ta 31 Mart Yerel seçimlerinin bitmesinin artından tartışmalar devam ediyor. Son olarak Kars'ın Digor İlçesi Dağpınar Beldesinde Resmi olamayan sonuçlara göre HDP Kars Dağınar Belde Belediye Eşbaşkanlığı’na seçilen Abubekir Erkmen'e   mazbatası verilmedi. 2017 Yılında Kanun Hükmünde Karaname (KHK) ile Belediye'den ihraç edilen Abubekir Erkmen'e ihraç nedeni ile mazbatası verilmedi. 

Mazbata AK Parti Adayına mı Verilecek?
AK Parti Kars İl Başkanlığı Dağpınar'da İhraç nedeniyle mazbatayı alamayan HDP Belediye Başkan Adayı Abubekir Erkmen yerine AK Parti Dağpınar Belediye Başkan Adayı Ömer Vargün'e mazbatanın verilmesi için Kars İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulunduğu öğrenildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.