KARS Haber Girişi : 14 Ocak 2019 20:13

Meteorolojiden Kars İçin Kuvvetli Fırtına Uyarısı

Meteorolojiden Kars İçin Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Meteoroloji 15 Ocak Salı ve 16 Ocak Çarşamba günleri için Karsın da aralarında olduğu beş il için kar yağışı ve kuvvetli fırtına uyarısında bulunarak tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.
Kars Güncel- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; 15.01.2019 09:00-16.01.2019 09:00  tarih ve saatleri arasında Kars, Erzurum, Erzincan ve Ardahan'da etkili olması beklenilen fırtına için; "Ulaşımda Aksamalar - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi " konularına karşı vatandaşların duyarlı ve tedbirleri olmaları gerektiği. "istendi. 

Açıklamaya; "Yapılan son değerlendirmelere göre; 15.01.2019 Salı günü sabah saatlerinden itibaren güneybatı kesimlerinden başlayarak ülkemizi etkilemesi beklenen derin alçak basınç merkeziyle birlikte rüzgarın; Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Salı akşam ilk saatlerde Eskişehir çevrelerinde, zamanla Batı Akdeniz'de, gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Orta Karadeniz ile Çarşamba sabah ilk saatlerde İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Akdeniz'de yönünün kuzeybatıya dönmesi beklenen fırtınanın hızının Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman 100 km/saatin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. 

Çarşamba sabah saatlerinde etkisini azaltması beklenen kuvvetli fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.