SİYASET Haber Girişi : 28 Şubat 2018 11:19

MHP İl Başkanı Yaver Özcan'dan Flaş Açıklamalar

MHP İl Başkanı Yaver Özcan'dan Flaş Açıklamalar
MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Genel Merkez kararı ile istifaları alınan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve 6 Belediye Meclis üyesinin istifaları hakkında açıklama yaptı.

Kars Güncel- Milliyetçi Hareket Parti Kars İl Başkanı Yaver Özcan 5 Şubat tarihinde parti genel merkezi tarafından istifası istenen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve 6 meclis üyesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Partisinin İl Başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya gelen MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Türkiye ve MHP sin son günlerde cumhur ittifakı adı altında bir komisyonun ittifak yaptığı ve bununla alakalı CHP ve diğer siyasi partiler farklı değerlendirip,  partimizin hak etmediği ve partimiz zan altında bırakacak açıklamalarda bulundular.

Türkiye’nin bir beka sorunu varken, terörle alabildiğince mücadele ederken siyaseti bir tarafa bırakarak vatan millet noktasında herkesin bir arada olmasının lazım geldiğini düşünerek bugün ki yapıya destek veriyor ve birliktelikle 2019 yılındaki seçimlerde sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Milliyetçi Hareket Partisi’nin de adayı olduğunu sayın genel başkanımız deklare etti. Bizlerde ilimizde bu alınan karar doğrultusunda çalışmalarımız için programlarımızı hazırlıyoruz, ilerleyen süreçte kamuoyu ile paylaşacağız. ”dedi.

MHP Genel Merkezi’nce İstifası İstenen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve 6 Meclis üyesinin istifası hakkında açıklamalarını sürdüren Başkan Özcan şöyle konuştu; “Bu bir parti takdiridir, genel başkanımızın talimatları doğrultusunda istifalarını aldık. Partimizden istifakarını şstedik makamlarından değil, şuan bağımsız olarak görevlerinin başındalar. İnşalah şehrimiz adına hayrlı olur artık partimizle resmi olarak bir alakası yok. Normal vatandaş gibi bizde muhattabız, kalan süreç içerisidne inşallah başarılı hizmetler yaparlar şehrimize.

Gerekçe olarak; Gerekçe basına düşen partinin saygınlığına helal getirme noktasıdır. MHP Genel Merkezi böyle bir tasarrufta bulundu geçmişte bir takım şikayetler ve Kars noktasında eksik kalan hizmetler MHP’nin duruşuna ve Karstaki algısına uymayan siyasi politikalarına uymayan davranışlarda bulunduğu için Genel Başkanımız tarafından böyle bir karar alınarak uygulanmıştır. Onların hepsini aday yapanda MHP’dir, kimse partinin üzerinde değil, kimse kendini partinin üzerinde görmemelidir.  Karsın MHP’li bir belediye hizmetleri ile tanışmasını arzu ettik ama bunu uzun zaman göremedik işin doğrusu, bunu genel merkezde Karslı vatandaşta görmedi hal böyle olurken bizde resmi bağlarımızı koparak kendilerinin bağımsız olarak bu görevi sürdürmelerini uygun gördük, gerekçesi  bu.”

HDP’lilerle İşbirliği İddiaları

MHP İl Başkanı Yaver Özcan istifası alınan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın HDP’liler ile işbirliği yaptığı iddialarını doğrulayarak, malumunuz Karsta 4 parti var, HDP Kars’ta birinci parti son yıllarda hepimiz biliyoruz. Biz HDP’li şucu bucu diye ayırmıyoruz, vatandaşımızı ayırmayan bir anlayışımız var. Şehrin menfaatine uygun olan noktaların hepsinde MHP muhalefette ikende destek vermiştir. Önceki döenmlerde olduğu gibi her zaman destek vermiştir. Şehrin menfaatine olan şeylerde MHP’nin destek vermiştir. Dolayısıyla şehrin menfaatine olan şeylerde HDP’linin CHP’linin AKP’linin destek vermesi gayet normaldir. Dolayıyla burada bir HDP gerçeği olduğunuda hepimiz biliyoruz, insanlarıda HDP’li şucu bucu diyede ayırmıyoruz. Burada bizim kürt kardeşlerimizle hiçbir problemimiz olmadı olmayacakta.Biz ötekileştirerek bakmıyoruz. Ama burda bir menfaat bir rant sağlama noktasında birileri birileri ile iş birliği yapmışsa birliktelik yapmışta bide diğer prtiler gibi sormak zorundayız. Ama bu HDP ile işbirliği değil, herkes farklı bir şekilde anlatıyor, dediğim gibi şehrin menfaatine olan herşeyde diğer partilerle ortak karar verebiliniyor. Ama bu dedikoduları bizde sıklıkla duyuyoruz ama biz rant sağlama noktasında bir şey görmüş değiliz.

İstifası istenen 6 Meclis üyesine Partiye Dönüş Sinyali

Bu tasarruf yarın değişebilir, Bizim kurumsal yapı olarak bakışımız şuan bizimle işleri yok,  ilerleyen zamanlarda biz onlardan vazgeçmiş değiliz,partimize emeği geçene arkadaşlarımız var, benden daha çok emeği geçmiş insanlar var içlerinde, onları partimize tekrar alabilirmiyiz alabiliriz belkide almayabiliriz ama şuan partimizle hiçbir bağları yok.

Şimdi şuanda hali hazırda belediye başkanı makamında oturuyor, makamında olan biri için bunları konuşmak doğru olmaz, Biz görevinden de istifa ettirmek istesek ettirirdik, sadece partiden değil, ama şuan görevinin başında şartlar ilerde değişirse o zaman konuşmak lazım. Ama şuan bağımsız da olsa bir belediye başkanı var ve görevinin başında ve bizimde öyle bir planımız yok." dedi.

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan'ın yaptığı basın açıklamasına Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleride eşlik etti.




 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ümit Kaya 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Yaver Özcan, sen hırsızların, rüşvetçilerin başısın. seninde sonun geldi artık.

  • Mollamusalı 01 Ocak 1970 02:00

    Sıra sana da gelecek yaver. Yaptığın hırsızlıklar, rüşvetler, ihaleye fesat karıştırmalar yanına kâr mı kalacak sanırsın? Büyük Kurultaydan sonra sana da teneke bağlanacak...