TÜRKİYE Haber Girişi : 04 Aralık 2018 10:26

MHP'nin AK Parti’den istediği 7 şehir

MHP'nin AK Parti’den istediği 7 şehir
AK Parti ile MHP arasındaki ittifak pazarlığında MHP’nin 7 ili ve Binali Yıldırım’ın İstanbul adayı olmasıyla boşalacak Meclis Başkanlığı’nı istediği iddia edildi. İşte MHP’nin istediği iller…

Kars Güncel- Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti ile MHP yeniden ittifak kararı alırken, iller üzerindeki pazarlıklar da sürüyor. MHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayacağı kesinleşirken, AK Parti’den istediği iller de belli oldu. MHP, 7 il ile birlikte TBMM Başkanlığı’nı da istiyor. 

İŞTE MHP’NİN İSTEDİĞİ İLLER… MHP, AK Parti’den Adana, Isparta, Mersin, Manisa, Osmaniye, Kars ve Iğdır’da kendi adayının desteklenmesini istiyor. MHP’nin 7 il için diretmesine AK Parti tam olarak ‘olur’ vermiş değil. 

AK PARTİ MHP’NİN İSTEDİĞİ 3 İLİ VERECEK Mİ?.. AK Parti, MHP’nin istediği Adana, Isparta ve Manisa’da aday göstermek istiyor. AK Parti’nin bu üç ildeki teşkilatlarından da aday gösterme yönünde baskı geldiği belirtiliyor. 

MHP TBMM BAŞKANLIĞINI DA İSTİYOR… MHP’nin 7 il dışında AK Parti’den TBMM Başkanlığı’nı da istediği belirtiliyor. Binali Yıldırım’ın AK Parti’nim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması durumunda boşalacak olan TBMM Başkanlığı için MHP’li bir adayın desteklenmesi formülü tartışılıyor. 

Kaynak:Ajanslar

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.