EĞITIM Haber Girişi : 19 Mart 2018 18:03

Miniklerden “Dünya yeşeriyor, hayaller gerçekleşiyor” projesi

Miniklerden “Dünya yeşeriyor, hayaller gerçekleşiyor” projesi
Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Vilayetler Birliği Anaokulu öğretmen ve öğrencileri hazırladıkları “Dünya yeşeriyor, hayaller gerçekleşiyor” uluslararası projeyi Kaymakam Yusuf İzzet Karaman’a sundular.

Kars Güncel- Kaymakam Karaman’ı makamında ziyaret eden okul müdürü Mehlika Başar ile öğretmenler Esra Kavak ve Zehra Aladağ, projeyi tanıttılar.

‘The Earth Is Getting Green, Dreams Are Getting True’ eTwinning plus projesi kapsamında, proje ortaklığı olan Vilayetler Birliği Anaokulu Müdürü Mehlika Başar yaptığı konuşmada,hayal kurmanın geleceği makro ölçülerde yaşama isteği olduğunu belirterek,”William Russell “Büyük işler, büyük hayaller kurma özelliği olan insanlarca başarılmıştır” der. Hayaller hayat tarlasından geçerken elimizden toprağa düşen tohumlardır. Tohum ve tarla için de çabalamanız gerekir ki hayaller gerçek olsun. ”dedi.

Hayal etmeyen öğrenciler, hayal etmeyen yetişkinler ve maalesef hayalleri olmayan toplum haline geldiğini ifade eden Başar, şunları kaydetti:

”Gerçekleştirilecek bu proje ile çocuklarımız hayallerini kağıda yazacak hayal sandığına atacak. 81 ilde ve uluslararası birçok ülkede binlerce fidan dikilecek. Fidan dikiminden sonra sandıklardan çıkarılan hayaller gerçekleştirilecek. Hem hayaller gerçekleşecek hem de ulusal ve uluslararası düzeyde  okullarımızda aynı tarihte binlerce fidan dikilecek. İlk kez uluslararası bir projede yer alıyoruz. Sayın Kaymakamımız çocukların hayallerini gerçekleştirme noktasında, fidan dikimi ve çevre bilinci oluşturma konusunda her türlü desteği vereceklerini belirttiler, kendilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.”

Kaymakam Karaman, Öğretmenlere teşekkür ederek, anaokulunun böyle uluslararası bir projede yer almasının çok önemli olduğunu, projenin hayata geçmesinde her türlü destek ve katkının verileceğini belirtti.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.