EĞITIM Haber Girişi : 24 Aralık 2018 12:00

Öğrenciler Kars Valisine Kar Tatili İçin Şiir Yazdı

Öğrenciler Kars Valisine Kar Tatili İçin Şiir Yazdı
Kars'ta etkili olan soğuk hava ve kar yağışıyla birlikte tatil bekleyen öğrenciler Kars Valisi Türker Öksüz'ün ismine akrostiş şiir yazarak tatil istediler.
Kars Güncel- (ÖZEL) Okullar için kar tatili ilan edilmesini isteyen öğrenciler Kars Valisi Türker Öksüz'e şiir yazarak seslendiler.

Ülke çapında kar yağışının etkili olması nedeniyle bir çok ilde eğitime ara verilmesi gözleri Kars'a çevirdi. Kars'ta öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencileride olumsuz hava koşullarını gerekçe göstererek Kars Valisi'nden tatil istediler. Öğrencilerin tatil isteme yöntemleri ise şiirle oldu ve şiiri okuyanlar tebessüm etti.

Kars Valisi Türker Öksüz'ün adı ve soyadı şiir mısraların ilk harflerini oluşturacak şekilde kaleme alınan şiir ise şöyle; 

Tertemiz umutlarımız
Üşüdü kar altında kaldı yine
Rekor kıran soğukla baş etmeye çalıştık,
Kar kış demeden düştük yollara
Elinizde olsa bütün yıl tatil edersiniz okulları
Rica ediyoruz bu soğukta düşürmeyin bizi yollara

Öğrenciler acıyla dolu bu gün
Kar kış demeden geldik okula
Sabahın karanlığında düştük yollara
Ürke Ürke geldik okula
Zaten hava soğuk, tatil edermisin okulu Vali Amca.. 

Öğrencilerin yazmış olduğu ve okurken tebessüm edilen bu şiir için gözler Kars Valisi Türker Öksüz'e çevrildi. Bakalım Vali Amcaları minik öğrencilere istediklerini verecek mi ? 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • karsli 01 Ocak 1970 02:00

    egitim de tatil olur mu .nasil bi anlayistir anlamadim.egitime daha cok ihtiyacimiz oldugu aşikar.isinma sartlari iyi degilse o duzeltilmeli.