SAĞLıK Haber Girişi : 11 Mart 2020 00:33

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı Türkiye'de İlk Koronavirüs Tespit Edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı Türkiye'de İlk Koronavirüs Tespit Edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Türkiye'de ilk koronavirüs vakası bir erkek hastada tespit edildi

Kars Güncel-  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklama yapacağının duyurulmasının ardından Sağlık Bakanlı'ğından yapılan açıklamada, "Covid-19 salgını sebebiyle Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir" denildi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise Koronavirüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesi konusunda sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada; "Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmî kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum." dedi.

Bakan Koca'dan Gece Yarısı Koronavirüs Açıklaması - Türkiye'de İlk Koronavirüs Vakası Tespit Edildi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca saatler 00:55'te Koranavirüs salgınıyla alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca Türkiye'de bir erkek hastanın Avrupa ziyareti sonrasında yapılan koronavirüs testinin sonucunun pozitif olduğunu, vakanın görüldüğü şahsın kimlik bilgilerinin hasta mahremiyeti nedeniyle açıklayamayacaklarını, hastanın yakın çevre ve ailesinin de kontrol altında tutulduğunu ve hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Bakan Koca koronavirüs hastasının hangi ilde olduğu konusunda ki sorulara ise hasta mahremiyeti konusundan dolayı cevap veremeyeceğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Okullar neden tatil edilmiyor