KARS Haber Girişi : 04 Ekim 2019 14:21

Sağlıklı Toplum Temiz Çevreyle Başlar

Sağlıklı Toplum Temiz Çevreyle Başlar
Kars İli Arı Yetiştiricileri Birliği Uzman Tarım Danışmanı Selçuk Aktaş, köy ziyaretleri kapsamında gördüğü çevre kirliliğiyle alakalı olarak bir yazı kaleme aldı.
Kars Güncel- Uzman Tarım Danışmanı Selçuk Aktaş yazısında; "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Uygulama Esasları kapsamında köy ziyaretlerinde gördüğü çevre kirliliği ve çevreye duyarsızlık konusunda farkındalık oluşturmak için bütün tarımsal işletmeler bu tehlikeyi görmezlikten gelmemelidir. Dedi. Tarlalarda, yol kenarında tüm arazide boş ilaç kutusu, balya ipi, gübre atıkları, pet kutu, saman çuvalı, şişe ve teneke gibi atıklar gelişigüzel atılmış ve çoğalmış durumdadır. Bu olumsuz duruma karşı tedbir alınmalıdır. 
Tarımsal yayımı ve danışmanı olarak çevre dostu olma konusunda Avrupa Birliği kriterleri ve İslamiyet 'in bakış açısı modeliyle her ziyaretlerde, çiftçilerimize öneri ve tavsiyelerde bulunuyoruz dedi.
 Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri, üretici örgütleri, ziraat odaları ve muhtarlıklarda çevre bilinci konusunda sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla çiftçi toplantıları ve çiftçi eğitimleri düzenlemeleri insanlar bilinçlendirilmelidir. Ayrıca okulda öğretmenler öğrencilerine yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre konusunda proje ödevleri verilebilir."ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.