KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 20 Şubat 2018 14:37

Sanatçımız İdris Altuner Zeytin Dalı Marşını Yazdı

Sanatçımız İdris Altuner Zeytin Dalı Marşını Yazdı
Türk Halk Müziği Sanatçımız İdris Altuner, TSK tarafından Türkiye'nin toprak bütünlüğü için Suriye'nin kuzey sınırında yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı için Zeytin Dalı Marşı'nı yazdı.
Kars Güncel- Türk Halk Müziği Sanatçımız İdris Altuner, TSK tarafından Türkiye'nin toprak bütünlüğü için Suriye'nin kuzey sınırında yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı için Zeytin Dalı Marşı'nı yazdı. 
ZEYTİN DALI MARŞI

Bu marş Türk askerinin dünyaya “bundan sonra bensiz hesap yapma” deyişinin bir adımıdır.

Mazlumun sesine kulak vermektir.

İslam topraklarında Amerika’nın cirit atmasına müsama göstermemektir.

Tüm terör örgütlerine ve onların yandaşlarına kafa tutmak, onların sonlarını hazırlamakta ki en istikrarlı karar demektir.

Tüm bunlar devletimiz, askerimiz ve İdarelerimiz tarafından yapılırken, bizim de bir yardımımızın olması gerektiği kanaatiyle yola çıktık.

Herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır, bu zorunluluk, bizi askere alın demek değil, askerimiz bu toprakları koruyacak çoğunluk ve güçtedir.

Bize düşen hangi alanda hayatımızı idame ettiriyor ve hangi yollarla destek olabiliyorsak o kanal üzerinden hareket etmektir.

Doktor, gelen yaralılarımızı tedavi ederek, gazeteciler dünyaya bu durumun gerekliliğini anlatarak, sosyal medya kullanıcıları mehmetçiğe ve onları yöneten komutanlara destek olarak, yazıları ve paylaşımları ile düşmana göz dağı vererek, santçılar şiir, şarkı, marş ve besteler yaparak bu kutsal ve bir o kadar şerefli mücadelede görev almalıdırlar düşüncesi ile, biz de bu marşı hazırladık.

Marşın hazırlarlanmasında ki en büyük ilham tereddütsüz olarak söylemem gerek ki, askerlerimiz operasyona başlar başlamaz bizlerin başlattığı Fetih sürelerinin ilhamıdır.

Fetih surelerinin bana verdiği ilham ile yazmaya başladım, inandım ki ben sadece yazandım oysa bir yazdıran vardı şu alemin tek sahibi.

Sonra eser bitince ilk olarak sanatçı dostum, kardeşim İdris Altuner’e okudum, okur okumaz “üstad bu eseri istiyorum” dedi, eseri kendisine o an konuşurken attım, aradan iki saat geçmemişti beni aradı ve” marşımız hayırlı olsun, bestelendi” dedi, o an ilk dilimden dökülen kelime “allah’ım sana şükürler olsun, bu şerefli operasyonun marşını yapmayı bize nasip ettin” dedim.

Sonra eseri imkansızlıklar içinde olduğumuz için bir türlü studyo aşamasına taşıyamıyorduk, Ünlü aranjör Mustafa Arapoğlu nu aradım, durumu anlattım ve bana “studyo senin hocam” dedi. İdris Altuner kardeşimi aradım kendisi kırşehirdeydi, hemen yola çıktı o gelmeden biz alt yapı çalışmalarını başlattık. Sonra İdris Altuner geldi.

İki gece üst üste hiç uyumadan  çalıştık ve eseri bu hale getirdik, sonra İdris kardeşim yine uyumadan Kırşehire döndü ve klip çalışmasını başlattı.

Şu ana kadar bize canı gönülden yardım eden. Hakan Hacıismailoğlu na, Cavit Çakır üstadıma,  Mustafa Arapoğluna ve siz Şeref Isı dostuma çok teşekkür ediyorum.


Bu Marş hak ettiği yere gelmeli, bu Marşı yapmakta ki maksadımız asla ve asla maddiyet değil, varsın bizi kimse bilmesin, ancak Fırat Kalkanı-Afrin ve Menbiç üzerinden başlatılan, bu önemli adımın bir marşı olmalıydı, bu marş o dağlarda aks etmeli, Tüm Türkiye bu marşa sahip çıkmalı, bu marş yapılana kadar bizimdi, ancak artık bizim değil Türk Milletinin ve onun şerefli ordusunundur.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.