YAŞAM Haber Girişi : 29 Eylül 2018 08:28

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Yeni Telesiyejin Temeli Atıldı

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Yeni Telesiyejin Temeli Atıldı
Bakan Ahmet Arslan ve milletvekili Yunus Kılıç Sarıkamış Kayak Merkezi'nde artan talebi karşılamak için yapılacak olan yeni kapalı sistem telesiyejin temel atma törenine katıldı. Kapalı sistem telesiyej bu kış sezonunda hizmete girecek.
Kars Güncel- 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı MKYK Üyesi Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve beraberindekiler daha sonra Sarıkamış Kayak Merkezinde yapımı devam eden Cıbıltepe Kayak Merkezindeki 2.Etapta 1800 metre uzunluğundaki 6 kişilik sandalyeli kapalı sistem Telesiyej tesisinde inceleme yaparak direk temel betonu için düğmeye bastılar.

Temel Atma töreninde bir konuşma yapan AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç; “Burası Tabi Şehitler Diyarı, ülkemizin Serhat Şehri ve tabiri caiz ise tarih boyunca nimetini değil de külfetini görmüş bir bölge burası. Ama birde tabi bütün dünyanın bildiği Türkiye’nin öne çıkarmaya çalıştığı Sarıkamış’ın birde kış kayak turizmi var, elbette bu nimetinde de yararlanması lazım. Biz biliyoruz Sarıkamış’ın Karı güzel, çamı güzel, iklimi güzel, insanı güzel, misafirperver ve artık bir şey daha ekliyoruz buna; gelen insanın bir daha gelmesini sağlayacak kadar güzel tesislerimiz konaklama tesislerimiz servis hizmetimiz pistlerimiz ve telesiyejlerimiz var. Eskiden bazıları eksik kalıyordu, anlattığımız zaman davet ettiğimiz zaman insanları bazıları eksik kalıyordu, işte şimdi Sarıkamış bu manada Türkiye’deki ben birçok yere gidip bilenlerdenim kayak tesislerini. Sarıkamışlı Karslı olmamız hasebiyle de buna ilgimiz de var ve her taraftakinden çok daha moren çok daha güzel tesisler var artık Sarıkamış’ta. Ve zaten kristal karı Dünya’da herkesin bildiği bir kar. O yüzden bununla eksiklerimizi tamamlamış olacağız. Bu sezon inşallah yaklaşık 42 milyon liralık bir ilave yatırımla sezona çok daha iyi gireceğiz. Burada bir bekleme süresi biraz uzundu, gelen insanlar bu durumdan biraz şikâyet ediyorlardı bu onu ortadan kaldırmaya yönelik bir tesis. Yani gelip bir günde 10 kez defa kayma imkânınız var ama beklediğiniz zaman bu 5’e düşüyor, ya daha hızlı kayak yapabileceğimiz bir yere gidelim dedikleri bir süreç yaşandı burada şimdi inşallah bu yılın sonunda Allah bir mani keder vermezse bu tesiste bu imkânı da sunmuş olacağız. Buradan bütün kayak severlere, ülkesinin her tarafını görmek gezmek isteyenlere, kışı Sarıkamış’ta yaşamak isteyenlere artık böyle güzel bir imkânımız var diyoruz buraya davet ediyoruz. Emeği geçen her kese teşekkür ediyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

Yunus Kılıç’ın ardından açıklamlardan bulunan Ahmet Arslan ise; “Sarıkamış’tayız ve özellikle modern teçhizatı olan bir tesisteyiz. Sarıkamış’ı anlatmaya gerek yok Şehitler diyarı ecdadın manevi hamilik yaptığı bir mekândayız. Aynı zamanda Sarıkamış’ın turizmi dünya çapında biliniyor, gerek kar kalitesi gerekse sarıçam ağaçlarının içinde rüzgâr almadan kayabildiğiniz ki bu Dünya’da çok nadir olan pistlerden 8 tane pistimiz böyle. Ağırlıkla çam ormanlarının arasında kayılıyor böyle olunca Sarıkamış kayakçılar tarafından çok tercih ediliyor. Özellikle kar kalitesi ve çam ormanlarının arasında kayma avantajı Sarıkamış’ı diğerlerine göre bir adım öne çıkarıyor. Ancak bunun hakkını verebilmek adına tesislerin çok daha moren hala gelmesi gerekiyordu, insanların çok daha hızlı bir şekilde zirveye erişmesi ve kayabilmesi gerekiyordu. Bunun içinde bilet sistemiyle ilgili geçen yıl otomasyonu sağladık bu anlamda bir hızlanma sağlandı, gelen misafirlerimiz bu hakkı teslim ettiler, dediler ki bizim tekrar telesiyeje binmek için kaybettiğimiz zamanı şimdi kaybetmiyoruz. Ancak yine de bu seferde telesiyejle zirveye çıkmak bir zaman alıyordu şuana kadar buradan zirveye 14,5 dakikada çıkan misafirlerimiz inşallah bu kış itibariyle 5 dakikada çıkabilecekler. Bir başka özelliği ise elbette ki Sarıkamış kışıyla soğuğuyla da meşhur, bu soğuktan misafirlerimizi korumak adına babılların şeffaf bir şekilde otomatik olarak insanlar gelip telesiyejden binip yürümeye başladığı andan itibaren otomatik olarak kapanması ve misafirlerimizin soğuktan muhafaza edilmesi de çok çok önemliydi. İşte yeni sistemimiz bu özelliğe de sahip olacak ve inşallah bu sene sezonu 15 Aralıkta kayak sezonunu açıyoruz, bu senede beklentimiz o yönde ve buna yetiştirmek için her türlü gayretleri ortaya koyuyoruz, gayretlerinden dolayı özellikle Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza burada encümenlerimizin ilçe başkanımızın belediye başkanımızın büyük destekleri var onlarda da çok çok teşekkür ediyoruz.  Elbette ki bizlerde milletvekilleri olarak Ankara’dan buraya imkân oluşması adına bir gayret sarf ediyoruz, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada gayretlerimizi sunacağız. Bunun için de gerek Kültür Turizm Bakanlığı’mıza gerek Gençlik Spor Bakanlığı’mıza ayırdıkları kaynak nedeniyle çok çok teşekkür ediyoruz. Bu tesise sadece şuan yaptığımıza işe 42 milyon tl ayırdılar.  Ve biz Sarıkamış’a kayak severlere özellikle diyoruz ki bu sene sizleri bekliyoruz.” Açıklamalarında bulundu.
Haberin Videosu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.