YAŞAM Haber Girişi : 09 Aralık 2017 14:14

Sarıkamış Kayak Merkezinde Yeni Sezon Açıldı

Sarıkamış Kayak Merkezinde Yeni Sezon Açıldı
Karsın Sarıkamış İlçesinde bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi 2017-2018 Kış Sezonu açılış yapılarak kayak sezonu başladı.
Kars Güncel-Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 50 santimetre kalınlığa ulaşmasıyla birlikte yeni sezon açıldı. Yeni sezona hazırlıkları yapılarak bugün açılışı gerçekleştirilen kayak merkezine vatandaşlar akın etti.
Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy basın mensuplarına yaptığı açıklamada;"Bugün Sarıkamış Kayak Merkezinde yeni sezonun açılışı yaptık. Kayak Merkezimizde kar kalındığı 70-80 cm , ezilen kar kalınlığı ise 50 cm civarında ve buda kayak yapmak için yeterli. Valiliğimiz ve İl Özel İdaremizde tesisisin açılışını resmi olarak yapmış durumda. Gerçekten Sarıkamış Kayak Merkezi olarak kışa hazır durumdayız, çünki biz belediye olarak yönetim olarak bu bölgeninde alt yapı sorunlarını tamamen çözdük. Sarıkamış İl Özel İdareye bağlı Dağ AŞ.'de kayak yapılan alanla ilgili sorunları çözdü. Tesislerimizin bakım ve onarımı ile halatların bakımları yapıldı. Şuanda tesislerimiz ve pistlerimiz çok güvenli durumda. Otelcilerimiz kayak sezonuna hazır bu alanda 16 tane turizm tesisimiz var. Bunlardan 10 tanesi otel 6 tanesi de günübirlik tesisler, orta kafaemiz var, Sarıkamış Dağ AŞ.'ye bağlı olarak hizmet veren Kütük Evimiz var, ayrıca Avrupa Birliği'den yaptırdığımız günübirlik tesis ve vatandaşımızın yaptırdığı günü birlik tesis ile 1400 yatak kapasitesi ile Sarıkamış Kayak Merkezi 2017-2018 sezonuna hazır. Pistlerimiz güvenli vatandaşlarımız kayak severleri bugünden itibaren kayak yapmak üzere Sarıkamış'a bekliyoruz." dedi.
Başkan Toksoy konuşmasına şöyle devam etti;" Sarıkamış Kaya Merkezi dünyada önemli bir yere sahip kayak merkezlerinden birisi, biz her zaman diyoruz Sarıkamış Kayak Merkezi diğer  tesislerden farklıdır ve kar kalitemiz en büyük etken. Karın kristal toz kar şeklinde oluşu ve yağdığı günden itibaren nisan ayının ortasına kadar aynı özellikte pistlerde kalması. Diğer bi farklılığımız ise eşi benzeri olmayan doğal güzelliklere sahip olması. Sarıçam ormanları içerisinde pistlerin oluşu buradaki oluşturduğu doğal güzellikle aynı zamanda da ailelere de hitap etmekte. Biz esenlik turizmi diyoruz
Kars Kış Sporları Turizmi kapsamında burasının tanıtım pazarlama ve markalaşma projeside tamamlandı o projenin uygulamasıda yapıldı. Erzurum Erzincan ile birlikte daha iyi tanıtılacak ve Cumhurbaşkanımızında dediği gibi 2026 olimpiyatlarına Sarıkamış, Eruzum ve Erzincan ile birlikte hazırlanacak .İnşallah 2026 olimpiyatlarını Sarıkamış, Erzurum ve Erzincan'da yapacağız.

Cumhurbaşkanının Müjdesini Verdiği Uçak Bilet Fiyatlarında İndirime Gidilmesi hakkında açıklama;

Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy; İlimize Sarıkamış Kayak Merkezine gelecek olan misafirlerimize 2 Aralıkta Parti Kongremizde Cumhurbaşkanımıza bizler yerel yönetim ve otelciler olarak sıkıntılarımızı milletvekilimize, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan'a aktarmıştır. Buradaki sıkıntımız uçak bilet fiyatlarının pahalı oluşu ve uçak saatlerinin yeterli olmayışı. Hafta sonu özellikle uçak saatlerimizi sayın bakanımıza da aktardık. Cuma akşam ve Pazar akşam saatlerine uçak seferleri konulmasını talep ettik. Cumhurbaşkanımızda bu konuda talimatlarını verdiler ve en kısa zamanda inşallah bunun ayarlanmasını THY yönetim kurulu başkanlığı tarafından yapılacak. Bizlerde milletvekilimize, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan'la birlikte bunun takipçisiyiz. Dünyanın her tarafından kayak severleri Sarıkamış'a bekliyoruz ve bu doğal güzellği krşstal toz karın olduğu sarıçam ormanlarının olduğu pistlerde kayak zevkini yaşıyarak yöresel lezzetlerimizden tatmalarını istiyoruz.

Bizlerde Sarıkamış Kayak Merkezinin pistlerinin düzenlemesini yeniden yaptık, yağmur kanalı drenaj kanallrı ve alt yapı sorunlarını çözdük. Kanalizasyon, içme suyu ve tüm alt yapı şebeke sorunlarını çözdük. Belediye olarak Sarıkamış Kayak Merkezinde hiçbir aksaklık olmayacak ekiplerimizde kış şartlarına hazır, kayak merkezi ve pistlerin yollarını açıyoruz ulaşımda sorun olmayacak."dedi.

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.